Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Facebook groeit

Facebook werd in 2004 bedacht door oprichter Mark Zuckerberg. Hij bedacht het platform voor studenten aan het Harvard College. Alleen studenten mochten lid worden van het platform. Later werden alle Harvard Universiteiten toegelaten. Na een paar maanden proefdraaien mochten studenten aan universiteiten lid worden. In 2006 werd Facebook openbaar voor iedereen ouder dan 13 jaar. In 2006 had Yahoo meteen interesse en deed een bod van $ 1 miljard dollar. Na onderhandelingen werd het bod verlaagd naar $ 800 miljoen en dit sloeg de 23-jarige Zuckerberg af. De eigenaar besloot het bedrijf te houden en bracht het persoonlijk in 2012 naar de beurs. Mede door de beursgang behoort Zuckerberg tot één van de rijkste mensen ter wereld.

 

Een enorme groei sinds de start van Facebook

 

Facebook begon ooit met 1 miljoen actieve gebruikers. In 2012 lag dit aantal op 900 miljoen. In april 2016 waren er 1,65 miljard actieve gebruikers. In het begin had Facebook nog wel concurrenten. In Nederland was bijvoorbeeld Hyves een grote concurrent. Al snel verdwenen de concurrenten en ging iedereen massaal overstappen naar Facebook. Sinds 2007 worden er officieel advertenties vertoont. Pas sinds 2010 maakt Mark Zuckerberg ook echt winst op de advertenties. In 2015 was er een netto winst van 3,6 miljard.

 

Facebook Live

 

In 2016 werd Facebook Live tot de standaard functies toegevoegd. Bedrijven kunnen live video’s uitzenden en delen met het grote publiek. Niet alleen bedrijven maken gebruik van deze functie, maar ook bekende personen en voetbalclubs. Ze krijgen vanuit Facebook een vergoeding om een live stream uit te zenden. Het is de bedoeling dat ook gewone gebruikers hun eigen privé leven gaan delen via social media.

 

Samenwerken met andere apps

 

Facebook werkt steeds vaker samen met andere apps zodat er meer functionaliteiten ontstaan. Naast apps zijn er spelletjes die je via Facebook kan spelen. Spellen als Candy Crush, Farmville en Mafia Wars braken definitief door dankzij de samenwerking met social media. We zijn er allemaal bekend mee geworden doordat vrienden ons uitnodigen om het ook te komen spelen. In ruil voor een uitnodiging ontvangen je vrienden extra’s die ze in de spellen kunnen gebruiken. 

 

 

Facebook Likes kopen

Wellicht heb je wel eens gehoord van Facebook Likes kopen. Je kunt namelijk Likes kopen voor je Facebook pagina. De vind-ik-leuk teller gaat omhoog en er komen nieuwe mensen bij die je pagina volgen. Likes kopen kan via Facebook zelf door een campagne te starten maar je kunt ze ook kopen bij speciale webshops die er helemaal op ingericht zijn. Het voordeel daarvan is dat je veel minder kwijt bent en vooraf precies weet wat het resultaat is van je budget. Voor 10 euro weet je dus dat je er exact 150 likes bij krijgt. Google maar eens naar ‘Likes kopen voor Facebook’ en je komt verschillende sites tegen die dit verkopen.