Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Computermonteur nodig? Hoe je een goede vindt vanuit Nieuwerbrug aan den Rijn

Een computer die kapot gaat, daar heeft iedereen een hekel aan. Alle bestanden kwijt, niet meer kunnen werken, foto’s weg, en dat moet je het probleem nog zien op te lossen. Waar moet je nu op letten als je een computer reparatiebedrijf zoekt? Als je googlet naar computer reparatie in de buurt van Niewerbrug aan den Rijn kom je er genoeg tegen maar welke moet je nu kiezen? Een aantal tips op een rijtje.

 

Communicatie

Je kent dat wel, zo’n bedrijfje waar je binnenkomt en er niemand achter de balie staat. Na een kwartier wachten en vergeefs ‘hallo’ roepen komt er een verdwaasde 18 jarige monteur ergens vandaan, schroevendraaier nog in de hand en hij kijkt je aan van ‘wat doe jij nou hier?’ Yikes! Dat is dus niet waar je naar op zoek bent.

 

Computerspecialisten staan misschien niet bekend om hun sociale vaardigheden maar een fatsoenlijk bedrijf weet hoe ze klantvriendelijk en hulpvaardig kunnen zijn, en u van de vorderingen op de hoogte stellen. Slechte communicatie is vaak een teken dat er ergens organisatorisch iets niet goed loopt, of dat het ze niet genoeg interesseert om goede resultaten te boeken.

 

Ja, denkt je nu, daar kom ik natuurlijk pas achter wanneer ik de computer heb ingeleverd en ze hem opengeschroeft hebben. Van tevoren kan je echter al een idee krijgen hoe het bedrijf communiceert. Is de website duidelijk en makkelijk te vinden? Zijn de mensen aan de telefoon hulpvaardig? En staat er iemand achter de balie als je binnen komt?

Referenties

Onafhankelijke review pagina’s, zoals bijvoorbeeld Google Reviews, kunnen een aardig beeld geven hoe mensen het bedrijf ervaren. Natuurlijk kan je ervan uitgaan dat mensen die een negatieve ervaring hebben eerder reviews zullen posten dan mensen met een positieve ervaring, dus de negatieve kant is vaak iets beter vertegenwoordigd.

 

Andersom is het hebben van alleen positieve reviews natuurlijk ook een beetje verdacht. Hebben ze die allemaal zelf geschreven of hun klanten betaald? Overal worden weleens fouten gemaakt, en zeker als er veel reviews zijn, verwacht je af en toe ook een minder goede. Kijk daarom ook vooral naar de inhoud van wat mensen schrijven en zoek een bedrijf uit met merendeel positieve reviews, maar zeker niet één die allemaal rave reviews heeft. Dat is gewoon eng.

Certificaat

Bij ICT bedrijven is het ICT Waarborg certificaat een belangrijke graadmeter van de betrouwbaarheid van het bedrijf. Ze worden streng getoetst op negen kenmerken die op de website van ICT Waarborg uitgebreid worden beschreven. Over het algemeen heeft dit te maken met de betrouwbaarheid van het bedrijf.Bedrijven nabij Niewerbrug aan den Rijn

PC Refresh

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/  heeft als core business de reparatie van computers, tablets en telefoon. Ze zitten in Den Haag, en hebben een haal- en brengservice en een opstuurservice. Daarnaast werken ze op afstand met TeamViewer en met een helpdesk. Ze hebben het ICT Waarborg certificaat.

 

Let’s Construct

Dit is een klein bedrijf in Niewerbrug aan den Rijn. Ze hebben geen websites, wel positieve reviews.

 

PV Computer Solutions

Dit is een bedrijf in Woerden dat zich specialiseert in computer reparaties. Ze doen van tevoren een telefonische intake en komen ook op locatie.

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/