Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Online portfolio

Tegenwoordig gaat alles steeds meer online. Het thuiswerken wordt steeds populairder en ook het doen van een sollicitatie gaat soms online. Dan is het belangrijk om goed te kunnen laten zien wie je bent en wat je precies kan en wat je op dit moment doet. Een goede manier hiervoor is een online portfolio website.

Je kan deze professionele website laten maken, maar je kan er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Er zijn veel verschillende platformen waarop je dit kan doen. Je kan kiezen uit verschillende thema’s, ontwerpen of stijlen. Gratis platformen maar ook pakketten om de advertenties van je website te halen en een eigen domein te koppelen. Het zelf maken heeft als grote voordeel het prijskaartje, je betaalt geen kosten voor het ontwerpen omdat je dit nu zelf doet waardoor het een stuk goedkoper is. Daarnaast kan je alles helemaal aanpassen naar jouw stijl en wens. Wanneer je dit ook leuk vind om te doen is het totaal niet erg om er wat tijd in te steken om tot een mooi resultaat te komen.

Het grote nadeel is dat het redelijk wat tijd kost om je online portfolio te ontwerpen en voor je helemaal tevreden bent met je site. Daarnaast kan het soms ook wel wat tijd kosten voordat je het programma helemaal doorhebt en je alle trucjes weet. Ook wanneer je wat minder inspiratie hebt of wat minder creatief bent, kan het lastig worden een hele website vorm te geven. Wanneer je het maken en vormgeven van een site ook wat minder leuk vind om te doen kan dit ook een struikelblok worden om uiteindelijk met een tevreden resultaat te eindigen. 

Voor beide kanten zijn er dus genoeg voor- en nadelen. Weet jij al waar je voor gaat kiezen? Ga je zelf aan de slag met het ontwerpen van je online portfolio of ga je je website laten bouwen?

https://www.edit4u.nl/