Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De grootformaat printer is een indrukwekkend apparaat

Als het gaat om de nieuwe grootformaat printer, krijgt die van HP veel aandacht. Het is ook zeer indrukwekkend om te zien hoe grootformaat pagina’s haast uit de printer vliegen. Deze hoge snelheid is mogelijk dankzij een nieuwe techniek. Ondanks enkele beperkingen die ik hieronder ook zal benoemen, is de HP PageWide Printer een fantastische aanvulling op alle huidige printers.

Een grootformaat printer, tja, is groot

Een grootformaat printer is dankzij zijn formaat wellicht niet altijd geschikt voor een beperkte kantooromgeving. Ze zijn door hun grote formaat wat moeilijk te manoeuvreren, vooral als het gaat om het navigeren door deuren, krappe bochten en standaard liften. Dit grote formaat vereist een speciale kantelbare krik om het apparaat indien gewenst, te verplaatsen. Ook wordt aanbevolen om twee motortakels te gebruiken om de printer veilig te kantelen en te manoeuvreren op het kantelsysteem voor installatie. Bovendien moet de machine gedeeltelijk worden gedemonteerd om door gemeenschappelijke deuropeningen te kunnen rijden.

Ze zijn zwaar

HP PageWide printers zijn extreem zwaar en wegen meer dan 500 kilo. Dit kan een uitdaging zijn voor typische kantooromgevingen zonder betonnen of gewapende vloeren. Zorg ervoor dat u op voorhand een dergelijk zwaar systeem structureel kunt ondersteunen.

Vele voordelen

De grootformaat printer van HP is een goed alternatief voor laserprinters als er hogesnelheidsafdrukken nodig zijn. Deze nieuwe klasse van zakelijke printers is zuinig en de verbruiksartikelen zijn betaalbaar. Deze HP printers hebben stationaire printkoppen over de gehele papierbreedte, waardoor een supersnelle afdruk van 75 pagina’s in zestig seconden mogelijk is. Als zodanig zijn deze printers zeer geschikt voor print omgevingen waar snelheid en kwaliteit even belangrijk zijn, en om tijd te besparen bij grote oplages. Een andere reden voor de superieure prestaties van de HP printers in de paginabrede klasse is de geïntegreerde printkoptechnologie en de methode van inktlevering. Hiermee wordt de inkt apart opgeslagen, in plaats van met de printkop. Dit maakt een grotere opslagcapaciteit van de inkt mogelijk, waardoor de noodzaak om cartridges tussen grote afdruktaken te vervangen wordt verminderd. Met een extra inkt opslagfaciliteit kan de printer 500 pagina’s extra afdrukken nadat de primaire inkt is uitgeput.

Contact

De professionals van Repromat kunnen de nadelen voor uw kantooromgeving in kaart brengen en oplossingen aandragen zodat u met een gerust hart kunt genieten van de vele voordelen. Neem gerust contact met hen op.