Yespoint
Image default
Media

Van idee naar online animatie video in zes stappen

Van idee naar online animatie video in zes stappen

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, maar het is zinloos om elke keer het wiel opnieuw uit te vinden. Professionele schrijvers vinden het een doodzonde om standaard zinnetjes te herhalen. Clichés mogen niet. Maar als je een animatie video wilt laten maken, is het wel zo prettig dat er een standaard werkwijze is. Dan weet je wat je kunt verwachten en het helpt je om de voortgang van jouw animatie in de gaten te houden. Bij Donkermedia.nl werken we met zes transparante stappen.

Stap 1: Concept en script

Bij deze eerste fase gaat het om het helder krijgen van doelen en boodschap. We vragen door, altijd op zoek naar de vraag áchter de vraag. Zo worden de animatie video’s nóg effectiever.

Stap 2: Storyboard

Wanneer duidelijk is hoe je animatie eruit moet gaan zien, maken we een storyboard. Dit is een visualisatie van jouw animatie video, het lijkt een beetje op een stripverhaal. Vaak zie je bij het storyboard dat er toch kleine aanpassingen gewenst zijn. Die verwerken we.

Stap 3: Illustraties

Is het storyboard als het ware een voorstudie, nu is het tijd voor het serieuzere werk. We zoeken de illustraties en personages uit die voor jouw doelgroep de grootste herkenbaarheid hebben. Hoe herkenbaarder de personages, hoe meer je doelgroep openstaat voor jouw boodschap.

Stap 4: Voice over

We gebruiken een vaste pool van stemacteurs. Daarnaast hebben we een grote verscheidenheid aan andere stemmen. Samen zoeken we de stem uit die het beste past bij jouw doelen én de personages. De stemacteur duikt nu de opnamestudio in.

Stap 5: Animatie

Met de vertelstem klaar kunnen de animatoren aan het werk. In de hypermoderne animatiestudio zorgen ze ervoor dat de personages en illustraties tot leven komen, uiteraard goed afgestemd op de vertelstem.

Stap 6: Geluidseffecten

Je animatie video is bijna klaar. Alleen de finishing touch nog. Door slim uitgezochte geluidseffecten kunnen we bepaalde delen van de video extra nadruk geven.

Na deze laatste stap is je video klaar om te worden gepost op je website en social media.