Yespoint
Image default
Bedrijven

Wonen in Weert

Weert of zoals Limburgers het zeggen: Wieërt. Weert is een mooie stad in gemeente Weert. Weert telt ongeveer 45.000 inwoners. Het ligt in de Nederlandse provincie Limburg grenzend aan België en Noord-Brabant. Weert promoot zichzelf dan ook als ‘de poort van Limburg’.

Koopwoning in de stad

Weert ligt aan de Zuid-Willemsvaart en aan de Peel. Het kreeg in 1414 stadsrechten. Er is gemeente Weert en de stad Weert. Gemeente Weert telt 23.236 woningen (2021). De gemeente telt procentueel gezien net wat meer koopwoningen dan het landelijk gemiddelde. Zo is namelijk 65,5% van de woningvoorraad een koopwoning en landelijk is 57,3% van de woningen een koopwoning.

Faciliteiten in Weert

Net als in andere gemeentes kun je in Weert prima wonen en zijn genoeg faciliteiten in de wijken. Denk daarbij aan bijvoorbeeld aan supermarkten. Hoewel dat allemaal steeds minder belangrijk wordt, aangezien online kopen steeds meer in opmars is gekomen. Natuurlijk vind je ook in de stad Weert de nodig terrasjes en gezelligheid, zoals dat van een stad verwacht mag worden.

Bezienswaardigheden Weert

Weert heeft ook zijn eigen bezienswaardigheden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de enorme hoeveelheid aan kerken, kloosters en kapellen. Vermoedelijk is daarbij de Sint-Martinuskerk de meest bekende bezienswaardigheid. Deze kerk komt namelijk voor in de top 100 van belangrijkste monumenten in Nederland.

Groen

Er is ook veel groen in gemeente Weert. Zeer bekend zijn onder andere:

  • Vosseven
  • Weerterbos
  • Ijzeren man
  • Weerter- en Budelerbergen
  • Openluchmuseum Eynderhoof
  • Natuurgrenspark De Groote Heide
  • Laurabossen

Genoeg om heerlijk tot rust te komen dus. Dit maakt Weert een ideale plek voor wie ook de rust af en toe wil opzoeken.

Slotenmaker Weert

Als je wil wonen in Weert is het verstandig om nieuwe sloten op de deuren te zetten geeft de slotenmaker in Weert aan. De slotenmaker in Weert kent de verhalen van huizen waar zonder inbraaksporen ingebroken is. Je wilt dan kunnen uitsluiten dat het iemand is die nog een oude sleutel heeft, geeft de slotenmaker in Weert aan. Nog een tip van de slotenmaker in Weert: ga voor goede sloten. Goedkoop zorgt al snel voor sneller een inbraak.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-weert/