Yespoint
Image default
Bedrijven

Wat maakt de gashaard zo speciaal?

Gashaarden zijn, om allerlei redenen, een verwarmingstype dat steeds populairder aan het worden is. Mensen die op zoek zijn naar een nieuw soort verwarming, kiezen dan ook in toenemende mate voor het laten installeren van een gashaard. Maar wat maakt een gashaard nu eigenlijk zo speciaal? Waarom is dit type verwarming een verstandige keuze als je op zoek bent naar een nieuwe haard? In dit artikel leggen we uit wat de meerwaarde is van een goede gashaard als verwarming!

 

Met een gashaard creëer je volop sfeer en beleving in huis

Wie ervoor kiest om een gashaard aan te schaffen, is gegarandeerd van een hoop sfeer en beleving in huis. Moderne gashaarden zijn qua vlammenspel tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden van houthaarden. Zet je een gashaard in de woonkamer, dan kun je gaan genieten van een sfeervol en een energiek vlammenspel, waarbij je helemaal tot rust komt. Dit visuele aspect is voor veel mensen al reden genoeg om een gashaard te overwegen. Maar er zijn nog wel meer voordelen verbonden aan gashaarden die dit type haard zo populair maken.

 

Het onderhoud van een gaskachel valt erg mee

Prettig aan gashaarden is ook dat het onderhoud van dit kachel type erg meevalt, zeker in vergelijking met houtkachels of pelletkachels. Wat qua onderhoud als enige echt nodig is, is om eenmaal per jaar de gashaard goed schoon te maken met een doek, waarbij de binnenzijde stofvrij gemaakt wordt. Het onderhouden van gashaarden valt verder ook mee, omdat je niet – zoals bij houthaarden – te maken hebt met hout dat je als brandstof moet toevoegen en natuurlijk evenmin last hebt van houtresten en asresten. En dat scheelt je natuurlijk een hoop werk en dus tijd!

 

Gashaarden hebben een eenvoudige bediening

Fijn aan een gashaard is verder ook het feit dat deze heel gemakkelijk te bedienen zijn. De haard wordt aangesloten op het gasnetwerk, waardoor de brandstofaanvoer permanent geregeld is en je hier geen omkijken meer naar hebt. Vaak worden gashaarden geleverd met afstandsbediening en zijn ze ook via een app gemakkelijk te bedienen. Ideaal dus! Zeulen met hout of houtpellets om de kachel brandend te houden, is dus totaal niet nodig! Je kunt dus gewoon lekker in je luie stoel blijven zitten en ondertussen de gashaard op de gewenste temperatuur instellen.

 

Je geniet van een haard met een hoog rendement

Wat gashaarden ook een interessante keuze maakt, is het hoge rendement dat je met deze haarden kunt bereiken. Gashaarden verwarmen zeer efficiënt. Daardoor kun je besparen op je energierekening, omdat je minder stookkosten hebt. En natuurlijk is het milieu ook blij met het energie-efficiënte verbruik van jouw gashaard. Je stoot namelijk een stuk minder CO2 uit dan als je gebruikmaakt van een houtkachel of een pelletkachel.

 

Gashaarden passen bij elke woonstijl

Prettig om te weten als je op zoek bent naar een geschikte gashaard, is dat deze haarden in allerlei stijlen verkrijgbaar zijn. Of je nu houdt van een strakke eigentijdse inrichting, van een romantische stijl of juist gaat voor een landelijke sfeer: qua stijlen is met gashaarden eigenlijk alles mogelijk. Ook kun je kiezen voor een losstaande gashaard of juist voor een inbouwhaard, bijvoorbeeld in de muur of in een tussenwand. Verder kun je ook qua kleuren en materiaalsoorten kiezen uit meerdere modellen. Er zijn dus mogelijkheden genoeg voor de kritische consument die op zoek is naar een geschikte haard voor thuis. Heb je een eigen bedrijf en zoek je voor je kantoor een fraaie gashaard? Ook dan ga je zonder twijfel snel vinden wat je zoekt! Alvast veel plezier toegewenst van je haard!