Yespoint
Image default
Bedrijven

Vragen die u moet stellen voordat u een elektricien inhuurt

U kunt overwegen om elektriciens in te huren als uw huis elektrische werkzaamheden vereist. Dat betekent echter niet dat u de telefoon moet pakken en het eerste nummer moet bellen dat u op Google ziet. Om een ​​elektricien in te huren, moet u wat onderzoek doen en de tijd nemen (of zoveel mogelijk tijd, gezien uw situatie). Een verkeerde keuze zou leiden tot meer schade dan waarmee u begon. Daarom is het essentieel om de juiste vragen te stellen, zodat u zeker weet dat de elektricien die u inhuurt de juiste is.

Licentie en referenties

Deze vraag over licenties is een belangrijke. En eerlijk gezegd is dit een van de eerste vragen die u moet stellen. Heeft de persoon die u inhuurt een vergunning om elektriciteitswerken uit te voeren? Er zijn verschillende soorten licenties die een elektricien kan hebben. Het is mogelijk dat ze meerdere licenties hebben voor verschillende taken die ze kunnen uitvoeren. Andere licenties zijn die van de staat, de provincie en het regionale niveau. Iemand met een staatsvergunning heeft het hoogste niveau van expertise bereikt. Het hebben van een regionale of provinciale licentie is handig, maar het beperkt waar een elektrische aannemer kan werken. Houd er rekening mee dat de afgifte van licenties van land tot land verschilt, dus zorg ervoor dat u de licenties en vereisten voor legitieme elektriciens in uw regio controleert. Wat betreft diploma’s, zoals met alles, wil je geen iemand aannemen die geen kennis heeft van hun beroep. Het is als een bezoek aan de dokter om het sanitair te laten doen. Het slaat nergens op. Het kan handig zijn om een ​​elektricien naar hun referenties te vragen voordat u ze inhuurt. U zou geen moeite moeten hebben om hun referenties te krijgen, vooral van een gerenommeerd bedrijf.

Verzekering en garantie

Vragen stellen over verzekeringen is tegenwoordig een must. Het zou fijn zijn als de door u ingehuurde elektricien verzekerd is. Het is goed voor zowel u als de elektricien. Zo bent u gevrijwaard van extra kosten en aansprakelijkheid als er iets misgaat. Dit betekent dat als zich een ongeval voordoet terwijl ze aan het werk zijn, zij aansprakelijk zijn voor het ongeval en eventuele schade. Bovendien is het goed nieuws voor u wanneer een elektricien beweert dat hij zijn werk garandeert. Als er iets misgaat nadat het werk is gedaan, kunnen de reparatiekosten behoorlijk hoog zijn. Als een elektricien zegt dat hun werk onder de garantie valt, hoeft u zich geen zorgen te maken over deze onverwachte kosten.