Yespoint
Image default
Woning en Tuin

Vloeren grondig poetsen

Er zijn tientallen soorten vloeren. Denk hierbij aan tapijt, laminaat, PVC, tegels en nog meer. Voor elk type vloer krijg je weer andere schoonmaak tips. Sommige vloeren mogen nat worden, andere juist niet. En waar je bij de ene vloer een vlek gewoon met een doekje kunt verwijderen, heb je bij de andere vloer wat zwaarder geschut nodig. Dus hoe maak je het beste je vloeren schoon? Dit zijn een aantal tips voor het schoonmaken van elke vloer. Vrijwel alle vloertypes hebben wel een eigen onderhoudsmiddel dat erbij past. Zo kun je laminaat onderhouden met een speciaal glansmiddel voor laminaat. Er zijn ook middelen voor het onderhoud van tegels, waarbij je goed moet letten op het type vloertegels dat je hebt. Natuursteen tegels zijn namelijk heel anders dan keramische tegels. Naast het onderhouden van je vloer, zul je je vloer ook moeten beschermen. Dit kun je makkelijk doen met stoeldoppen, ze beschermen je vloer tegen strepen en krassen.

 

Stoomreiniger

Een stoomreiniger is een handig apparaat, maar wat is het eigenlijk precies? Een stoomreiniger is simpel gezegd een apparaat die door middel van warme, droge stom het vuil losweekt. Vervolgens wordt het vuil ook verwijdert. Een stoomreiniger dood ook bacteriën en schimmels. Voor veel vloeren is de stoomreiniger ideaal. Voor een tapijtvloer gebruik je een tapijtreiniger, een bijzonder type stoomreiniger. Voor alle andere harde vloeren is een gewone stoomreiniger geschikt. Wel moet je opletten met houten vloeren, want op de langere termijn kan de laag wax of olie verslijten.Dit is ook ideaal om te gebruiken voor de stoelpootdoppen.

  

Hoe bescherm ik mijn vloer?

Je kunt je vloer op verschillende manieren beschermen tegen invloeden van buitenaf. Om een vloer te beschermen tegen krassen of strepen kun je stoelpootdoppen onder je stoel poten plakken. De stoelpootdoppen beschermen je vloer wanneer de stoel heen en weer wordt geschoven. Ook kun je een tapijt onder je eet tafel leggen. Dit geeft meer sfeer, ziet er gezelliger uit en je beschermt ook nog eens je vloer! Onder je schoenen zitten vaak tal van kleine zandkristallen, die je van buiten mee naar binnen heeft genomen. Deze kristallen kunnen voor krassen op je vloer zorgen, ook al zijn ze nauwelijks zichtbaar met het blote oog. Des te meer van deze krassen op je vloer worden aangericht, des te sneller zal de vloer ook slijten. Door je schoenen bij binnenkomst uit te trekken, worden beschadigingen als deze tegengegaan.

https://stoeldopshop.nl/