Yespoint
Image default
Bedrijven

Gewerkte uren berekenen

Binnen elk bedrijf of onderneming is er wel iemand die zich continu bezig houdt met de administratie van gewerkte uren. Onderschat niet hoe belangrijk deze taak is. Uren berekenen is essentieel en dient overal netjes en secuur te gebeuren. Degene die hier mee bezig is, is er verantwoordelijk voor hoeveel jij of je collega’s betaal krijgen aan de hand van deze gewerkte uren. Uren berekenen gebeurd op veel verschillende manieren, meestal door het bedrijf zelf. Sterker nog, veel bedrijven zijn wettelijk verplicht om dit te doen. Het kan namelijk niet gebeuren dat er fouten worden gemaakt in deze administratie. Stel je voor dat iemand teveel of (erger nog) te weinig betaald krijgt.

 

Precies te werk gaan

In de afgelopen paar jaar zijn er verschillende systemen opgezet die helpen met uren berekenen. Dit zijn slimme systemen die eigenlijk waterdicht zijn. Vroeger werden er nog wel eens fouten gemaakt met het berekenen van de gewerkte uren. Dit had alles te maken met de manier waarop dit gebeurde. Werknemers schreven hun gewerkte uren op een blaadje en leverde deze in. Helaas was het zo dat deze blaadjes kwijt werden geraakt of beschadigd werden. Ook was het niet te controleren. Je kon als het ware gewoon iets opschrijven. Gelukkig is die tijd voorbij en helpen systemen als Keeping je tegenwoordig met uren berekenen. Via Keeping kun je bijhouden wanneer je begint met een opdracht of taak, wanneer je ermee klaar bent, hoelang je ermee bezig bent geweest en nog veel meer.

 

Voordelen van uren berekenen op deze manier

Je snapt zelf wel dat uren berekenen via een systeem als Keeping een stuk efficiënter is dan werken met losse documenten. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van Keeping tegenover het ouderwetse systeem? Ten eerste is het systeem een stuk overzichtelijker. Je kunt binnen een enkele oogopslag alles zien wat je moet weten. Iedereen kan ook op elk gewenst moment inloggen. Binnen een paar tellen kun je een rapport uitdraaien van alle informatie. Verder is het mogelijk om gewerkte uren meteen om te zetten in een strakke factuur. Keeping word in Nederland alleen al door honderden bedrijven gebruikt.

 

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen