Yespoint
Image default
Woning en Tuin

Intersteel deurbeslag nodig?

Intersteel is een fabrikant van deurbeslag. 

Het deurbeslag is het onderdeel dat de deur op zijn plaats houdt. Deze fittingen kunnen als volgt worden gecategoriseerd:

1) Deurscharnieren: Het meest voorkomende type deurbeslag is het scharnier, dat aan de ene kant van het kozijn wordt bevestigd en vervolgens op zijn plaats wordt gehouden door een pen aan de andere kant.

2) Deursloten: Deursloten worden gebruikt voor veiligheidsdoeleinden. Ze hebben meestal twee delen: een slotcilinder en een buitenhandgreep.

3) Deurklinken: Een deurkruk is meestal gemaakt van metaal of kunststof en stelt mensen in staat om deuren gemakkelijk te openen en te sluiten.

4) Deurknoppen: een knop is een andere manier waarop mensen een deur kunnen openen, maar er is meer kracht voor nodig dan een knop omdat het geen veermechanisme heeft zoals een deurknop. Bekende merken zijn o.a. intersteel en formani.

Deurbeslag is de hardware die aan het deurkozijn wordt bevestigd en een deur op zijn plaats houdt. Er zijn veel verschillende soorten beslag voor deuren, maar de meest voorkomende zijn scharnieren, sloten en handgrepen.

Scharnieren: Het scharnier is wat aan het deurkozijn wordt bevestigd en houdt een kant van de deur op zijn plaats. Ze zijn er in twee verschillende stijlen: insteek of opbouw. Insteekscharnieren worden in een groef aan één kant van het deurkozijn geplaatst en op hun plaats geschroefd met een schroevendraaier of boor. Opbouwscharnieren worden met schroeven of spijkers aan de bovenrand van het deurkozijn bevestigd.

Sloten: Sloten zijn er in verschillende stijlen, maar ze dienen allemaal om indringers buiten uw huis te houden door te voorkomen dat ze uw voordeur zonder toestemming openen. Er zijn drie hoofdtypen sloten: nachtschooten, deurknopsloten en hendelsloten. Nachtschooten hebben een binnenknop die moet worden gedraaid voordat u deze van buitenaf kunt openen;