Yespoint
Image default
Mode en Kleding

Thuis je eigen kleding stomen

Thuis je eigen kleding stomen

Vandaag de dag hoef je niet meer naar de stomerij voor je kleding, want je kunt dit thuis zelf doen met een Kledingstomer. Dit scheelt je niet alleen een boel geld, maar ook tijd. Stel je voor dat je op de avond zelf erachter komt dat er kreuken in je overhemd of blouse zitten dan kun je deze direct er uithalen. Het belangrijkste aandachtspunt is toch wel het waterreservoir. Dit moet je namelijk vullen met een bepaalde hoeveelheid water. Als je regelmatig iets wil stomen dan is het handig om te kiezen voor een model wat een groter reservoir heeft. Zo hoef je hem niet iedere keer te vullen, maar slechts 1x per zoveel weken en dat scheelt weer tijd. Maar bovendien werkt het ook een stuk prettiger. 

Het enige minpuntje is wel dat het langer duurt voordat dit op temperatuur komt. Dat is ook best logisch want je gebruikt een grotere massa water en net als met een waterkoker duurt het met een volle kan langer als een halfvolle. Tevens is het handig als je ook de druk kunt regelen. Dit omdat sommige kleding van nature wel een paar kreukels heeft en daarbij kun je hem dan wat zachter zetten. Echter kan het ook zijn dat er een klein vlekje in de kleren zit en dan is het handig als je even flink kracht kan zetten. Een afneembaar reservoir is toch ook wel echt een aanrader. Dit omdat je dan niet elke keer het zware apparaat moet vasthouden onder de kraan. Bovendien kun je hem zo ook vaak op de badkamer vullen.

Ga voor het beste apparaat

Wij raden je met klem aan om goed te kijken naar de kledingstomer met het labeltje best getest. Dit zodat je zeker weet dat je geen miskoop hebt. Het is een apparaat wat je vaak op het laatste moment erbij pakt om je kleding er netjes uit te laten zien. Je moet er dan van op aan kunnen dat hij het ook doet en een paar tientjes meer of minder spelen dan geen rol. De kleding is immers vaak duurder als het apparaat op zich.