Yespoint
Image default
Gezondheid

Ooglidcorrectie kosten: hoe zit dat?

Het komt regelmatig voor dat mensen kiezen voor een ooglidcorrectie. Vooral mensen die ouder worden krijgen last van hangende oogleden en extreme wallen. Een bovenooglidcorrectie is uitermate handig voor het verwijderen van hangende oogleden. Een onderooglidcorrectie is juist bedoeld om de wallen weg te halen. Je kunt op deze manier makkelijker een frisse blik krijgen en je ziet er ook niet meer vermoeid uit. Een ooglidcorrectie is over het algemeen een vrij eenvoudige ingreep en het duurt vaak niet langer dan 45 minuten. Heb jij last van hangende oogleden en wallen? Dan kan het verstandig zijn om een ooglidcorrectie te nemen. Het is natuurlijk ook handig om meer te weten te komen over de ooglidcorrectie kosten. Wil jij daar meer over te weten komen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat zijn de ooglidcorrectie kosten

Ooglidcorrecties kunnen soms vergoed worden en dit is alleen het geval als je er echt last van hebt. Hiermee bedoelen we alleen de klachten met betrekking tot je gezondheid. Zo kan het zijn dat je hoofdpijn krijgt door hangende oogleden, maar kan het ook zijn dat je minder goed kunt zien. In sommige gevallen wordt dan een ooglidcorrectie vergoed, maar dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar. Bij de meeste klinieken is een ooglidcorrectie consult gratis en wordt er gekeken wat er nodig is. Afhankelijk van de kliniek kunnen de ooglidcorrectie kosten ook verschillen en dit kun je op het internet vergelijken. Kijk daarom goed naar de verschillende prijzen, maar kijk niet alleen naar de prijs. De ooglidcorrectie kosten zijn natuurlijk van de belang, maar de kwaliteit van de ingreep is veel belangrijker.

 

Een bovenooglidcorrectie is vaak het goedkoopst en dit komt doordat het snel en effectief is. De ooglidcorrectie kosten voor deze ingreep liggen vaak rond de 700 tot 800 euro en soms nog een stuk goedkoper. Voor het onderooglid liggen de kosten een stuk hoger en kan het zomaar zijn dat het boven de duizend euro wordt. Het is belangrijk om te weten dat je soms ook korting kunt krijgen, maar dit is alleen het geval als je kiest voor beide ooglidcorrecties. Als je beide oogleden wilt laten corrigeren liggen de ooglidcorrectie kosten rond de 1500 euro.

Hoe kies je de juiste kliniek

Voordat je kijkt naar de ooglidcorrectie kosten, is het belangrijk om een goede kliniek uit te kiezen. Je wilt namelijk een prachtig resultaat hebben en daarom is een ervaren kliniek uitkiezen van groot belang. Kijk hiervoor op het internet en controleer de website van de kliniek. Vaak zit hier ook een speciale pagina bij over de resultaten van vorige klanten, zo kun je precies zien hoe het bij hun eruit ziet. Dit kan je helpen met het nemen van een beslissing, maar je kunt ook gratis op consult komen. Het is belangrijk om bij meerdere klinieken een consult aan te vragen, zo krijg je een duidelijk beeld van de verschillende klinieken en maakt het je beslissing een stuk makkelijker.