Yespoint
Image default
Gezondheid

Wanneer wordt laserontharing vergoed?

Wanneer kies je voor laserontharing?

Als je last hebt van overmatige haargroei, bijvoorbeeld in het gezicht, dan kun je ervoor kiezen om de huid te laten behandelen met een laser. Laserontharing is een behandelmethode waarbij de laser ervoor zorgt dat er uit de haarzakjes geen haren meer kunnen groeien, zonder de huid hierbij te beschadigen. Het is een behandeling met langdurig resultaat.

 

Wordt de behandeling altijd vergoed?

Laserontharing, ook wel laserepilatie genoemd, kan vergoed worden door de zorgverzekeraars. De vergoeding voor valt niet onder het basispakket van de zorgverzekering. Bij veel verzekeraars is het echter opgenomen in de aanvullende voorwaarden. Dit verschilt per verzekeraar en is niet altijd het geval! Ook hangt het van de verzekeraar af of de behandeling eenmalig of vaker wordt vergoed.

 

Veel verzekeraars werken met contracten. Kijk daarom goed of de behandelaar waar je voor kiest ook een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Zo niet, dan zal de verzekeraar de laserepilatie niet vergoeden, ook als het om een erkende therapeut gaat.

 

Voorwaarden vergoeding

Niet iedereen die voor laserontharing of laserepilatie kiest komt in aanmerking voor een vergoeding. Het is niet zo dat de behandeling vergoed wordt als je simpelweg geen zin meer hebt om je benen te scheren daarom behandeld wilt worden. Wanneer er echter een medische indicatie is wordt het een ander verhaal.

Verzekeringen vergoeden laserepilatie daarom alleen als er een doorverwijzing van de huisarts of specialist is. Ook moet de behandeling worden uitgevoerd door een erkende therapeut of arts.

 

Navragen bij je eigen zorgverzekeraar

Er zijn dus altijd voorwaarden waar je aan moet voldoen om voor een vergoeding in aanmerking te komen en deze kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Het is daarom goed om voor de laserepilatie contact op te nemen met je eigen verzekeraar. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor je met de behandeling begint.