Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Kartonnen dozen: milieuvriendelijk materiaal

Kartonnen dozen zijn uitgeroepen tot het meest milieuvriendelijk materiaal om producten te verpakken. Deze verpakkingen kunnen worden hergebruikt en is daarom uitgeroepen tot het meest duurzame verpakkingsmateriaal. Al het karton dat wordt gebruik in Nederland wordt voor ongeveer 95% hergebruikt óf gerycled van oudpapier. Door een doos her te gebruiken, maakt men een bewuste keuze voor het milieu. Elke doos die wordt hergebruikt, bespaart ruim 20.000 liter water, 2026 km aan brandstof, meer dan 3m3 stortcapaciteit en 266 kilo luchtverontreiniging. De papierindustrie is voortdurend op zoek naar duurzaamheid van hun eindproducten. Bij de Dozenhal kunt u deze groene doos kopen of verkopen. Elke doos wordt gecontroleerd op beschadigingen zodat u altijd een doos hebt die er netjes uitziet en zijn werk goed doet. Op deze manier besparen we met zijn allen het milieu.

Waarom kartonnen dozen?

Naast dat kartonnen dozen duurzaam en milieubewust zijn, heeft dit type doos ook nog vele andere voordelen. Deze dozen zijn in vele maten verkrijgbaar, zo is er een doos die geschikt is voor iedereen. Bovendien zijn ze makkelijk te stapelen en dus te transporteren.

Bestel deze doos gemakkelijk op de website van Dozenhal. Voer enkel in welk type doos u wilt, welk formaat en het aantal dat u wenst te ontvangen. Elke doos wordt netjes geleverd op de gewenste plek.

Andere leuke weetjes

Een bijzonder weetje is dat karton wordt uit hout gemaakt en hout is ook een hernieuwbare bron. Bomen maken gebruik van zuurstof (CO2). Omdat er veel CO2-uitstoot vrijkomt bij het produceren van papier en karton, zijn bomen in staat om deze CO2 op te nemen en dus het proces te neutraliseren.

Een ander leuk weetje is dat Dozenhal naast een selectie aan verschillende dozen ook over een groot aanbod aan andere verpakkingsmaterialen beschikt. Helaas zijn niet alle verpakkingsmaterialen even duurzaam en milieuvriendelijk, denk er daarom goed aan welk verpakkingsmateriaal u kiest en of het echt nodig is. Bijvoorbeeld als u een doos kiest, kies dan het juiste formaat voor uw product zodat u zo min mogelijk opvullingsmateriaal hoeft aan te schaffen om het product veilig te kunnen opbergen of te transporteren.

Kijk voor meer informatie op https://www.dozenhal.nl/kartonnen-dozen