Yespoint
Image default
Auto's en Motoren

De Mini is een klassieker geworden samen met de Volkswagen Kever en de Citroën 2CV

De eerste Mini loopt in 1959 als de Austin Seven in van de band. De aanleiding voor de ontwikkeling van deze micro-auto was de ernstige energiecrisis een paar jaar eerder die een vraag naar zuinige auto’s veroorzaakte. De Mini is een klassieker geworden samen met de Volkswagen Kever en de Citroën 2CV.

Geschiedenis

Eind jaren vijftig waren er geen echte kleine zuinige auto’s. De oliecrises creëerde de vraag naar een zuinige auto’s. Sir Leonard Lord geeft daarom de opdracht voor de ontwikkeling van een kleine Engelse auto die echter wel groot genoeg was om vier mensen in te vervoeren.

In 1959 ging de Mini in massaproductie. Vanaf toen rolde er elke twee uur een Mini van de band. De originele Mini verscheen in twee verschillende uitvoeringen: de Morris Mini Minor en de Austin Zeven. Beide auto’s waren op sommige optische details na identiek.

Nieuwe Mini

De Rover Group wordt in 1994 gekocht door BMW. De overname is geen succes en Rover wordt zes jaar later weer afgestoten. Alleen Mini blijft bij BMW.

In 2001 presenteert BMW de ‘New MINI’. Hij wordt vanaf dan geproduceerd in een speciaal gebouwde fabriek in Oxford. Sportieve uitvoeringen zijn leverbaar onder de bekende naam Cooper en Cooper S. Ook komt er een trendy cabriolet uitvoering.

Mini Private Lease

Wanneer men tegenwoordig over een Mini spreekt gaat, dan gaat het om de Mini Hatchback. Deze wordt ook wel Mini Cooper, Mini One of gewoon Mini genoemd. Hij is leverbaar met 3 of 5 deuren en is de meestverkochte Mini uitvoering. Met de opkomst van Private Lease is ook Mini Private Lease snel populair geworden.

Bij private lease betaal je een vast bedrag per maand voor je nieuwe Volvo. Voor een all-in leasetarief is alles geregeld: onderhoud, banden, verzekering, wegenbelasting, afschrijving, reparaties en rente. Bij pech en ongevallen krijg je altijd ondersteuning.

Mini Electric

Waar de oliecrisis aan de basis stond van de eerste Mini is het opnieuw een wereldwijde olie gerelateerde uitdaging die zorgt voor innovatie. De opwarming van de aarde en de ambitie om te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen zorgen nu voor een nieuwe innovatiegolf.

De Cooper SE is de eerste volledig elektrisch aangedreven Mini. In de Mini zit een 135kw sterke elektromotor. Mini Electric Private Lease wint snel aan populairiteit. 

Clubman

De eerste Clubman van MINI Cooper is geproduceerd in 1969. De Clubman is een stationwagen met als opvallend kenmerk de dubbele achterdeuren. Mini Clubman Private Lease is interessant voor iedereen die in een trendy Mini wil rijden en behoefte heeft aan meer bagageruimte.