Yespoint
Image default
Auto's en Motoren

Veel gemaakte fouten tijdens een rijles

Beginnen met rijlessen nemen is natuurlijk erg spannend. De eerste paar lessen zal je dan ook niet soepel afgaan. Om je een beetje op weg te helpen, zetten wij van Rijschool Den Haag veel gemaakte fouten tijdens een rijles voor je op een rij. Zo kan jij je alvast wat beter voorbereiden.

Stuur vasthouden

Veel mensen weten nog niet hoe ze het stuur vast moeten houden. Hierdoor krijg je situaties dat je niet goed kan sturen of bij het overpakken in de knel komt. Je stuur houd je altijd op tien voor twee vast. Op deze manier heb je het stuur goed in balans en kan je goed overpakken. Veel jongeren willen ook nog wel eens het stuur met één hand vast houden omdat dat er stoer uitziet. Maar dat brengt je in gevaarlijke situaties.

Lampen aandoen

Als je in de auto stapt, controleer je gelijk of de lampen aan staan. Deze handeling moet automatisme worden. Vooral als je s’ochtends of s’avonds rijdt is het verplicht om ze aan te hebben. Omdat je eerste paar rijlessen best spannend zijn zal je rij instructeur je uiteraard helpen herinneren.

Richting aanwijzer

Een erg belangrijke handeling maar veel gemaakte fout is de richtingaanwijzer vergeten. Je mede automobilisten willen graag weten waar jij naartoe moet. Zo kunnen ze rekening met jou houden als je ergens afslaat. In het begin is het begrijpelijk als je dit vergeet. Je bent al druk genoeg met in je spiegels kijken, sturen en schakelen. 

Gas en rem

Wat erg handig is om niet door elkaar te halen is de gas en rem. Door de zenuwen zal j dit nog wel is door elkaar kunnen halen. Maar de pedalen kan je uiteraard al voor je eerst rijles leren. Want je wilt niet per ongeluk gas geven als je moet remmen. Je instructeur heeft ook pedalen en kan ingrijpen als het wel gebeurt. 

Koppeling

Het is erg belangrijk om de koppeling goed onder de knie te krijgen. De eerste les word je hier bij geholpen om het zo soepel mogelijk te laten lopen. Het is een kwestie van gevoel krijgen en kijken hoeveel gas je bij moet geven. Als je te weinig gas geeft slaat de motor af en bij teveel maakt hij weer teveel toeren.

Bij Rijschoolveldkamp helpen wij je graag om je eerste rijles zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Tijdens deze les gaan we bovenstaande fouten goed uitleggen en beginnen we pas met rijden als jij er klaar voor bent.

Veel rijplezier!

https://www.rijschoolveldkamp.nl/