Yespoint
Image default
Auto's en Motoren

Etenswaren verplaatsen met gekoeld transport

Veel organisaties die hun focus hebben liggen op etenswaren weten wat erbij komt kijken als het gaat om logistiek. Het is belangrijk om eten wat bederfelijk is te transporteren op een manier waarop de kwaliteit van het eten niet achteruit gaat. Met gekoeld transport zijn er koelelementen aanwezig in de truck die ervoor zorgen dat de temperatuur constant blijft. Er zitten vaak speciale ventilatiesystemen in gebouwd die de transportwagens voorzien van koele lucht. Wanneer er bijvoorbeeld etenswaren zoals vlees moet worden gebracht naar de supermarkt wordt er vaak gebruik gemaakt van gekoeld transport. 

 

Het wordt voornamelijk ingezet voor bedrijven in de detailhandel. Zoals dus supermarkten of bakkerijen en foodspeciaalzaken. Maar de horeca maakt hier ook veel gebruik van. Restaurants, cafés en hotels hebben vaak allemaal keukens waar vers voedsel bereid wordt. Dat wordt dus meestal geleverd door een leverancier die gekoeld transport inzet zodat alle producten kwalitatief niet achteruit gaan.

Gekoeld transport voor particulieren

Niet alleen krijgen organisaties hiermee te maken, maar kan het ook zeker zo zijn dat je zelf wel eens iets besteld uit de supermarkt of van een speciale winkel online. Deze producten worden vaak ook in gekoeld transport bussen of vrachtwagens verzonden en naar jou toe gebracht. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van piepschuimen dozen waar producten in worden verzonden. Steeds meer mensen bestellen boodschappen online omdat het tijd bespaard en de kwaliteit hiervan uitermate goed is. Ook houden ze meer tijd over die ze weer kunnen besteden aan andere dingen doordat ze niet wekelijks uren hoeven te besteden in een supermarkt. Je kunt vanuit iedere plek gemakkelijk verse producten bestellen, zelfs vanuit je bed. Zonder al te veel moeite te hoeven doen. De bezorgers leveren het aan je huis en jij hoeft je alleen maar druk te maken om wat je wilt kopen. Ook kun je precies in de gaten houden wat je uitgeeft.

Ijskoude producten bestellen met gekoeld transport

Wat vroeger nooit mogelijk was, is nu eigenlijk heel normaal. Naast dagverse producten die je online kunt bestellen kun je ook bevroren eten bestellen. Stel je geeft een feest en je hebt een aantal kilo ijs nodig maar je hebt geen tijd om het nog te halen. Dan is dit ideaal om online te bestellen. Transportbedrijven die hierin gespecialiseerd zijn leveren het graag aan je deur zodat jij je gasten kunt ontvangen. Daarnaast is ander bevroren eten zoals schepijs maar ook bevroren vlees gemakkelijk om te bestellen met deze manier. Het is vaak net iets duurder dan een normaal pakket, maar het kan je een hoop tijd besparen. En dat is het vaak best waard.

Waarom zou je gekoeld bestellen?

Als bedrijf krijg je vaak te maken met voedselveiligheidsregels en hygiënecodes als je eten bereidt en serveert. Je moet ervoor zorgen dat je verse producten daadwerkelijk goed zijn als je het verkoopt aan klanten die het gaan nuttigen. Wanneer je dan gebruik maakt van gekoeld transport bij de inkoop van je etenswaren, weet je zeker dat alles goed aankomt en dat je het veilig kunt uitserveren wanneer het bereid is. Daarnaast loop je geen risico’s op boetes.