Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Welke printer moet ik kiezen?

Wat in het verleden ondenkbaar was is nu werkelijkheid. De computer is in het leven een grote uitvinding geweest en op dit moment van de dag wordt de computer dagelijks gebruikt. Als mens zijn we zo afhankelijk van de computer geworden dat we niet zonder kunnen. Bij het gebruik van de computer zijn er andere apparaten die gekocht en aangesloten kunnen worden, hierbij wordt de printer bedoelt. Op de markt zijn er zoveel printers dat het onoverzichtelijk is geworden dat het kiezen van de juiste printer moeilijk is. Zo heeft een supermarkt een code printer nodig en een student voor eigen gebruik een inktjet printer om rapporten uit te printen. Maar zijn deze printers voldoende of komt er meer bij kijken? 

Bij het kiezen van een printer moet er gekeken worden waarvoor het wordt gebruikt en of dit dagelijks is. Als een printer dagelijks gebruikt moet worden zal er een dure printer aangeschaft moeten worden. In het begin en op een kort termijn is dit een dure aankoop maar hoe langer je hem gebruik hoe goedkoper het printen wordt. Bijna altijd kunnen de dure printers snel printen en zijn zuinig met het inkt verbruik, want bij het printen is inkt nodig. Zoals eerder is beschreven zijn er verschillende printers, dat kunnen printers zijn die in het zwart-wit printen maar ook printers die weer bedoelt zijn om foto’s met een hoge kwaliteit te printen. Iedere printer beschikt over eigen kwalificaties en dus het kiezen van de printer aan de situatie af.

Een ander voorbeeld is een code printer, dit is een printer die een code op een product of verpakking print. De geprinte code dient als identiteit van het product, het codeersysteem is vergelijkbaar met een logboek. Bij het scannen van de code komen alle gegevens naar voren, wanneer het product uit de fabriek is gekomen, wanneer het bij de klant terecht komt en wanneer het is afgerekend. Een geprinte code geeft veel informatieve over het product, ook geeft het aan wat de omloopsnelheid is en daaruit kan een bedrijf de omloopsnelheid verbeteren.

http://www.kba-metronic.com/nl/