Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Artikel marketing, voor hoge posities

Het is niet eenvoudig om binnen de zoekmachines hoge posities te bereiken, een goed hulpmiddel hiervoor is artikel marketing. Artikel marketing is het onderdeel binnen internet marketing wat misschien wel het meest onderschat wordt, of niet zo geliefd. Artikel marketing is een vrijwel dagelijks terugkeren ritueel, met als doel het promoten van uw website(s). Waarschijnlijk is dit een van de redenen waarom het onderschat wordt, het is “plicht”, het is “werk”, het is duidelijk minder creatief dan de andere onderdelen binnen internet marketing en werpt niet zo snel resultaat af. Wanneer men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteitsafbeeldingen en video´s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben met de te promoten website en iedere keer uniek zijn. Veel meer creativiteit is niet noodzakelijk. Het meest frustrerende dat de artikelen gepubliceerd worden op externe websites, de artikelen moeten een linkverwijzing hebben naar de te promoten website.

Artikel marketing een must

Ondanks het feit dat artikelen plaatsen niet de grootste hobby is van de meeste internet marketeers, moet het uitgevoerd worden. Het is werkelijk noodzakelijk om regelmatig zeer relevante artikelen te schrijven en deze te publiceren op externe websites. De externe website moeten ook weer een bepaalde relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website. Binnen deze externe websites is het van belang wanneer er verschillende categorieën aanwezig zijn waaronder met de artikelen kan publiceren. Deze categorieën moeten natuurlijk weer passen (relevantie) bij de te promoten websites. Op deze manier wordt men door de zoekmachines beloond met een hogere positie. Het is dus duidelijkk dat artikel marketing misschien niet de leukste tak binnen internet marketing is, maar absoluut noodzakelijk voor de zoekmachines.

Artikel marketing en verlinken

Binnen de artikelen moet een linkverwijzing gemaakt worden naar de te promoten website. Deze linkverwijzing wordt ankertekst genoemd. Ten aanzien van ankerteksten gelden ook weer richtlijnen (al zijn die nergens “hard” te vinden). De primaire ankertekst is gelijk aan het belangrijkste zoekbegrip van de te promoten website. Echter deze primaire ankertekst mag op het totaal aantal linkverwijzing maar 5% voorkomen, de overige 95% moet bestaan uit frases (stukjes tekst waarbinnen het belangrijkste zoekbegrip), URL-verwijzingen (de complete URL-naam), een actie (bijv. “KLIK HIER”) en dergelijke zaken. Met de juiste diversiteit ten aanzien van de linkverwijzing (ankertekst) wordt artikel marketing nog meer beloond door de zoekmachines. En worden de hoge posities in de zoekmachines verkregen, dus artikel marketing is een belangrijk onderdeel van internet marketing.