Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Wat is een goede websitestructuur?

 

Men staart zich de laatste jaren binnen SEO nog heel erg stuk op linkbuilding. Niet dat linkbuilding minder belangrijk is geworden dan voorheen, maar men staart zich nog steeds vooral stuk op het externe gedeelte. Er worden blind links gepompt naar bijvoorbeeld de homepagina van de website, terwijl er helemaal niet wordt nagedacht over hoe de binnengekomen autoriteit vervolgens over de website wordt verdeeld. Wanneer je aan linkbuilding denkt, is het daarom net zo belangrijk om na te denken over de interne linkstructuur van een website, ook wel de navigatie genoemd.

Menustructuur

De structuur van een website begint bij de menustructuur. Wat zet je waar neer en hoe zorg je dat de belangrijkste pagina’s bereikbaar zijn? De basis van jouw website zet je uit via het menu. Vanuit deze basis kun je vervolgens verder bouwen.

In tekst links

Men denkt er niet altijd bij na, maar ook op jouw eigen website kun je links in de tekst kwijt. Wanneer deze een meerwaarde voor de bezoeker vormen, verreikt het jouw website daarbij ook nog eens. Je biedt Google extra context om te bepalen waar deze pagina over gaat. Dit komt jouw ranking in de zoekmachine alleen maar ten goede.

Linkbuilding uitbesteden aan een professional

Linkbuilding is een geheel, dat uit diverse onderdelen bestaat. Denk hierbij aan interne linkbuilding, social media, PR en diverse andere vormen van linkbuilding. Deze onderdelen moeten onderdeel zijn van één geheel en de verschillende onderdelen moeten dan ook naadloos op elkaar aansluiten. Je doet er goed aan om linkbuilding uit te besteden aan een professional. Een linkbuilding expert die jou hierin bij kan staan, is SAM Online Marketing. Lees direct verder over de linkbuilding diensten van dit online marketing bureau en bekijk de mogelijkheden.