Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Hoe kan ik de batterij van mijn iPhone sparen?

De batterij is misschien wel het grote mankementje van iedere iPhone. Alhoewel er vaak wordt getracht het maximale uit de accu te halen, heb je meestal te maken met een beperkt aantal mAh in verhouding tot de zwaarte van de technologie die nodig is om het toestel draaiende te houden. Gelukkig hebben wij een aantal oplossingen hiervoor. Door onderstaande tips in acht te nemen, maximaliseer je de batterijduur van jouw iPhone.

Helderheid

De grootste stroomvreter van iedere iPhone is logischerwijs het scherm. Wanneer je hierop bespaart, kun je vooral op jouw batterij besparen en de batterijduur verlengen. Zet de helderheid van jouw scherm lagerr via instellingen → Helderheid en achtergrond, of gebruik de helderheidsschuifknop via het Bedieningspaneel. Deze kun je gebruiken door jouw vinger vanaf de onderkant van het scherm naar boven te schuiven.

Bluetooth

Ook de bluetooth slokt een hoop energie op. Wanneer bluetooth aanstaat, moet de iPhone verbinding blijven maken met diverse apparaten, terwijl dit meestal helemaal niet nodig is. Schakel jouw bluetooth dan ook uit om energie te besparen als je deze bluetooth helemaal niet nodig hebt.

Schermverlichting

De schermverlichting is iets anders dan de helderheid van het scherm. Soms laat je jouw iPhone onbediend achter, maar ben je vergeten om het scherm uit te zetten. In dat geval kun je instellen dat het scherm zichzelf vanzelf na een bepaalde tijd uitschakelt. Dit kun je instellen via Instellingen → Algemeen → Automatisch slot.

Temperatuur

Vind je het lekker om buiten in de zon te zitten? Wij ook! Echter kan het wel voor flinke schade aan de accu van jouw iPhone zorgen. De iPhone functioneert namelijk het beste wanneer deze tussen de 0 en 35 graden is. Wanneer dit hoger komt te liggen, zal de iPhone stukken sneller leeg gaan. Wanneer de temperatuur van het toestel boven de 45 graden komt, kan dit zelfs voor blijvende schade zorgen.

Accu vervangen

Soms is er geen weg terug en overlijdt de accu van jouw iPhone. Het zou zonde zijn als je een nieuwe smartphone zou moeten kopen, terwijl je ook gewoon de accu van jouw iPhone kunt laten vervangen. Dit doe je bij GSM Paradise. Lees direct wat er mogelijk is!

 

https://www.gsm-paradise.nl/