Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Voorkom verfstrepen en afgebladderde verf met Moose Färg

De zon gaat weer heerlijk schijnen en iedereen besluit daardoor zijn buitenactiviteiten op te pakken. Iedereen met een tuin gaat lekker wroeten in de aarde, de schutting verven of het tuinhuis opruimen. Vooral het verven van de schutting is hoognodig, want de verf begint alweer af te bladderen. Ook zag je nog lelijke strepen aan de bovenkant van de schutting, omdat de beits te dik had aangebracht. Daardoor had het lang geduurd voordat de verf droog was en liet het een dikkere verfstreep achter. Om die reden wil je het dit keer anders aanpakken, waarbij er geen verfstrepen meer achterblijven en het vocht gereguleerd kan worden. Nu is alleen nog de vraag: hoe ga je dat bewerkstelligen?

Voor alle vragen over beitsen en houtverf kun je bij Moose Färg terecht. Wij hebben veel ervaring met het verven van hout en kennen de kneepjes van het vak. Met dat in je achterhoofd hebben wij een aantal tips, die je gaan helpen bij het verven. Om te beginnen is het altijd van belang om een grondlaag aan te brengen, want twee dunne lagen houtverf werkt beduidend beter dan één dikke laag. Door de vochtregulerende verf van Moose Färg is het niet noodzakelijk om de eerste laag op te schuren, maar het effect kan mooier uitvallen. Zorg er tevens voor dat de eerste laag niet te dik aangebracht wordt, want dan heb je een grotere kans op lelijke verfstrepen. Hoewel deze kans al erg klein is door het speciale recept van verf voor hout, is het altijd mogelijk.

Moose Färgs houtverf is gebaseerd op het Zweedse recept voor houtbeits, die al eeuwenlang hout verven. Om die reden verzeker je jezelf van verf die goed zal hechten aan het houten oppervlak, zodat de verf niet afbladdert. Kies dus voor Moose Färg voor een optimaal eindresultaat.

https://www.moosefarg.nl/