Yespoint
Image default
Verbouwen

Wacht niet langer met uw kelder waterdicht maken

Iedereen die wel eens een kelder waterdicht heeft moeten maken, weet dat dit geen eenvoudige klus is. Het is dan ook verstandig dit over te laten aan een ervaren bedrijf, zoals BODIMA uit Breda, Noord-Brabant. Zij gaan niet blindelings aan de slag met de klus, maar nemen rustig de tijd om de situatie te evalueren. Pas nadat helemaal duidelijk is wat het probleem is en hoe dat het beste opgelost kan worden, beginnen ze met de werkzaamheden. Benieuwd naar hoe ze dit doen? Lees dan verder.

Verschillende technieken

De experts van BODIMA weten precies wat de beste manier is om uw kelder waterdicht te maken. Er zijn teveel technieken om hier te bespreken, dus we houden het bij de twee meest gebruikte methoden:

  • Voegbanden. Deze worden gebruikt voor het dichtmaken of voorkomen van scheuringen die zorgen voor wateroverlast. De elastische voegbanden zorgen ervoor dat de scheuren volledig afgesloten worden en voorkomen bovendien dat er nieuwe scheuren kunnen ontstaan.
  • BODIMA-procedé. Dit is een techniek waarbij een mengsel van cement, zand en waterdichtingsproducten van binnenuit wordt aangebracht op de muren en vloer. De verschillende ingrediënten in het mengsel brengen een soort chemische reactie teweeg, die ervoor zorgt dat de kelder direct volledig waterdicht is. Het water heeft dus geen schijn van kans meer om binnen te komen.

 Hoewel deze technieken vaak worden gebruikt, is elke situatie uniek en is pas na een zorgvuldige evaluatie vast te stellen wat de beste optie voor u is.

Wat kunt u verwachten?

Wanneer u BODIMA inhuurt om uw kelder waterdicht te maken, zijn er een aantal dingen die u kunt verwachten:

  1. Er wordt telefonisch of per e-mail contact met u opgenomen om een afspraak te maken.
  2. Uw kelder wordt onderzocht en er wordt gekeken wat de beste aanpak is voor uw probleem.
  3. De werkzaamheden worden uitgevoerd.
  4. De kelder wordt nogmaals gecontroleerd.

Als dit allemaal voltooid is, kunt u met een gerust hart genieten van uw watervrije kelder. Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u altijd contact opnemen met een van de medewerkers van BODIMA uit Breda, Noord-Brabant.

https://bodima.eu/