Yespoint
Image default
Woning en Tuin

Veelzijdig, duurzaam en lokaal gedolven Belgisch hardsteen

Als u op zoek bent naar een mooie natuursteensoort, dan hoeft u niet ver te zoeken, want in de Ardennen wordt Belgisch hardsteen gedolven. Deze steensoort wordt ook wel arduin, kolenkalk, blauwe steen of petit granit genoemd en het kenmerkt zich door de donkere blauw/grijze kleur en bijna zwarte glans. Arduin is een soort kalksteen dat is ontstaan nadat planten- en dierenresten van miljoenen jaren geleden zijn samengeperst. Blauwe steen heeft onder de natuursteensoorten een bijzonder hoog gehalte organisch materiaal, waardoor het zijn karakteristieke kleur krijgt. Daarnaast vindt u er ook vaak fossielen in terug en krijgt u een blik op hoe het leven er miljoenen jaren geleden uit zag.

Belgisch hardsteen is bijzonder duurzaam

Zoals voor veel andere natuursteensoorten het geval is, is ook arduin erg duurzaam. Dit ziet u terug in de lange levensduur, ook als het buiten wordt toegepast, maar het is ook duurzaam omdat het een natuurlijk materiaal is. Het hoeft niet te worden geproduceerd, omdat het al in de aarde aanwezig is en het wordt gedolven in uw eigen regio. Daarnaast zadelt u toekomstige generaties niet op met een materiaal dat niet kan worden gerecycleerd. U kunt ervan uitgaan dat u uw leven lang van uw Belgische hardsteen kunt genieten, waardoor het ook op de lange termijn financieel een gunstige keuze wordt.

Arduin is veelzijdig inzetbaar

Het is wel duidelijk dat Belgisch hardsteen een mooi materiaal is dat ook nog eens een duurzame en financieel slimme keuze is. Daarnaast kan het voor een groot aantal doeleinden worden ingezet en kunt u bijvoorbeeld tafel- en aanrechtbladen, bouwmaterialen (dakpannen, bouwstenen, vijverranden, enzovoorts), ornamenten, grafstenen en deurposten aantreffen gemaakt van blauwe steen. U kunt bij Steenhouwerij Breti uitgebreid advies krijgen over wat de mogelijkheden zijn van dit schitterende materiaal. Want of u nu buiten of binnen op zoek bent naar een geschikte oplossing, met Belgisch hardsteen haalt u altijd een uniek materiaal in huis.

https://breti.nl/