Yespoint
Image default
Woningen

Thuiswerkplek inrichten? Kies een verstelbaar bureau!

Sinds de Corona pandemie is thuiswerken genormaliseerd. Waar we voorheen altijd op kantoor werkten, is dat nu gemiddeld een stuk minder. Velen hebben een vaste thuiswerkdag, sommigen werken helemaal vanuit huis. Belangrijk dus dat je thuis een goede werkplek hebt.

Sla een willekeurig woonmagazine of inspiratieplatform gericht op interieur open en je ziet de allermooiste thuiswerkplekken voorbij komen. Alles tot in de puntjes verzorgd en gestyled; dit staat prachtig alleen is er op deze foto’s vaak geen rekening met comfort en werkhouding gehouden.
Met een paar simpele aanpassingen kun je jouw thuiswerkplek verbeteren. Waardoor het er mooi uit ziet en je ook daadwerkelijk fijn kunt werken. Lees hieronder welke handige tips jij zelf ook kunt toepassen.

Te veel poespas op je bureau

Het staat natuurlijk prachtig, al die mooie accessoires. Wat droogbloemen in een vaas, een fotolijstje, een plantje en misschien wat mooie kandelaars. Erg mooi, maar erg onhandig. Deze items nemen allemaal ruimte in die je veel beter kunt gebruiken voor werk-gerelateerde items. Ook kunnen teveel accessoires je afleiden van je werk. Kijk dus goed naar welke items je nodig hebt en welke accessoires je beter kunt weghalen.

Verstelbaar bureau

Veel mensen richten een thuiswerkplek in met een tafel die als bureau dient. Maar, ieder lichaam is anders. Voor een bureau telt dus niet one size fits all. Kies daarom voor écht een bureau. Een verstelbaar bureau het liefst. Want, de een heeft lange benen, de ander een lang bovenlichaam en in lengte verschillen we allemaal! Het is belangrijk dat je een goede werkhouding aanneemt om de kans op rug- en nekklachten zo klein mogelijk te maken. Neem eens een kijkje bij de meubels van Emob. Dit zijn stijlvolle items die in in iedere thuiswerkplek een plekje verdienen. De meubels van Emob zijn van goede kwaliteit, waardoor je er lang plezier van hebt.

Verstelbaar bureau

Juiste bureaustoel

Tijdens het werken, zit je bijna de hele dag. Tenzij je kiest voor een verstelbaar bureau waar je ook aan kunt staan bijvoorbeeld. Een goede stoel is essentieel om de werkdag op een fijne manier door te komen. De stoel moet comfortabel zijn, maar niet té. Kies voor een stoel met rechte leuning en die verstelbaar is in hoogte. Zorg dat je altijd met beide benen stevig op de grond kunt staan en stel je bureau en je bureaustoel zo af, dat de leuningen gelijk staan aan het tafelblad van je bureau.

Met deze tips wordt thuiswerken een eitje en kom je fluitend de dag door zonder aan het einde last van nek- en/of rugklachten te hebben!