Yespoint
Image default
Woningen

Een glazen balustrade voor je woning

Over het algemeen zijn er verschillende soorten balustrades terug te zien in woningen. Zo zijn er balustrades van hout of van metaal. Maar weet je dat je ook een balustrade van glas kunt hebben in je woning? In deze blog zal meer aandacht besteed worden aan balustrade glas en het effect daarvan op je woonruimte. 

Soorten balustrade glas 

Als je op zoek bent naar voorbeelden van glazen balustrades, dan zul je merken dat deze in verschillende soorten en maten voorkomen. In de meeste gevallen gaat het om maatwerk. Voor het in elkaar zetten van een balustrade heb je onder andere het glas nodig en  materiaal om dit te bevestigen. 

Veiligheid glazen balustrades 

Kies je voor een glazen balustrade in huis, dan zul je rekening moeten houden met de veiligheid van personen die bij of in de buurt van het glas komen. Je zult onder andere rekening moeten houden met de veiligheid van je kinderen. Dit is een van de redenen waarom met gehard glas wordt gewerkt. Daarnaast gebruikt men ook gelaagd glas of een combinatie van gehard en gelaagd glas. Gehard glas is veel dikker en sterker dan normaal glas en gaat dus ook minder snel stuk. Gelaagd glas bestaat zoals de naam het al doet vermoeden uit een aantal lagen glas. Bieden bieden de veiligheid die nodig is bij een glazen balustrade. Deze glazen zijn ook goed bruikbaar als schuifwand veranda

Glazen afscheiding rondom je trap 

Bij het decoreren van je woning kun je ook overwegen om een glazen afscheiding te plaatsen rondom je trap. Je kunt hiermee de spijltjes of houten leuning vervangen en het geheel een modernere uitstraling geven door in de plaats daarvan glas te plaatsen. Glas heeft als voordeel dat het licht toelatend is en een goed overzicht geeft op je trap. Als je een ingewikkelde trappenhuis hebt, kan het plaatsen van glas best prijzig worden, maar het zal zeker de moeite waard zijn. 

Glazen afscheiding op je balkon 

Heeft je balkon en stenen of betonnen afscheiding en wil je ook dat een modernere uitstraling geven? Dan kun je overwegen om de afscheiding deels of in zijn geheel te vervangen met glas. Je zult merken dat het glas je woning niet alleen mooier maakt, maar ook zorgt voor mooie en nieuwe uitzichten. Personen die wat privacy willen kunnen ervoor kiezen om licht toelatend glas te plaatsen waarin matte folie verwerkt is.