Yespoint
Image default
Woningen

De mooiste lampen voor in de woonkamer

Er zijn verschillende soorten lampen. Maar welke lampen mogen er nou echt niet ontbreken in jouw woonkamer? In iedere woonkamer zie je verschillende lampen, de led vloerlamp, een hanglamp of bijvoorbeeld een plafondlamp. Kies je een lamp alleen maar omdat je de woonkamer mooier wilt maken, of kies je een lamp die functioneel moet zijn? Hieronder staan een aantal tips zodat ook jij de juiste keuze maakt voor jouw woonkamer lampen. 

Hoe kies ik nou de juiste vloerlamp?

We beginnen met de led vloerlamp. Deze lampen zijn er in verschillende groottes. Soms is het lastig om vooraf de juiste lengte te bepalen voor je lamp. Kies dan voor een lamp die in hoogte verstelbaar is, dan kan je hem thuis altijd op de gewenste lengte instellen. Wanneer je een wat kleinere woonkamer hebt, is het goed om een vloerlamp met een dunne poot te kiezen. Heb je juist veel ruimte? Kies dan voor een wat grotere poot, zodat de lamp een mooie opvulling wordt in de woonkamer. Wat moet je doen als je geen ruimte hebt voor een vloerlamp? Kies dan voor een wat kleinere lamp, bijvoorbeeld een tafellamp zwart. Als je kiest voor zwart, dan heb je een lamp met een neutrale kleur. Mocht je een keer de kleuren van de muren veranderen, dan zal deze lamp er zeker nog bijpassen.  

Een tafellamp past overal

We vinden de tafellamp tegenwoordig ook in heel moderne of strakke uitvoeringen. Het leuke van alle verschillende ontwerpen en kleuren die we tegenwoordig kunnen kiezen maakt deze lamp een echte must have voor iedere woonkamer. Deze lampen kan je op de eetkamer tafel, de salontafel of bijvoorbeeld op de vensterbank neerzetten. 

Aandachtspunten voor het kiezen van de juiste lamp

Bedenk van tevoren goed waarvoor je de lamp nodig hebt. Ga je hem gebruiken voor het lezen van een boek en heb je daarvoor helder licht nodig, of wil je dat de lamp alleen warm sfeerlicht geeft? Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt, is het goed om de ruimte te bepalen. Hoe groot mag de lamp zijn of hoever mag die naar beneden hangen wanneer het een plafondlamp is? Vind je het fijn dat je de lamp in sterkte kan verstellen, kies dan voor een lamp met dimmer. Bij een vloerlamp en tafellamp is het belangrijk dat er een stopcontact in de buurt is. Niemand wil over snoeren struikelen of dat die snoeren in het zicht liggen. Houd er daarom altijd rekening mee waar je de lamp aansluit. Om te besparen op de energierekening, kan je het beste voor led lampen kiezen!