Yespoint
Image default
Vakantie

Maak van je tuin een vakantie paradijs

Je hebt het wellicht al wel gezien toen je je zomer vakantie wilde boeken. De prijzen van een vakantie rijst de pan uit. Het is wel 2x zo duur als vorig jaar en zeker veel duurder dan de jaren daarvoor. De corona crisis zal er ongetwijfeld schuld aan hebben. En misschien spelen zelfs de problemen in oekraine een rol. Feit blijft dat jouw vakantie dit jaar een stuk duurder uit gaat vallen ongeacht of je nou in Nederland zou willen blijven of naar het buitenland had willen reizen. Wil je met je hele gezin op pad? Dan mag je je knip helemaal trekken. Het is duur. Voor veel mensen dus het overwegen waard of ze dit jaar wel op vakantie gaan, of dat het een vakantie rundum hause wordt. Mocht het een vakantie met dagtripjes rond huis zijn, dan niet getreurd. Want met deze tips maak jij van je achtertuin een waar vakantie paradijs. Doe het gewoon zodat je ook dit jaar lekker met je gezin volop kunt genieten.

Hoe maak je je tuin een vakantie paradijs?

In een vakantie tuin hoort absoluut een zwembad. Wil je je vakantiegeld aan een jacuzzi besteden? Bedenk dan heel goed dat dit flinke energievreters zijn en dat energie momenteel ook heel erg duur is. Goedkoper, echt stukken goedkoper is het als je gewoon een opblaasbaar zwembad van Intex koopt en de zon je bad laat verwarmen. Dat duurt slechts enkele zonnige dagen. Maar dat kost helemaal niks. Om je zwembad te behouden van takken en bladeren zou ik er wel een hoes bij kopen. Wellicht draagt zo’n hoes ook nog bij om het water warm te houden in de nachten. Een zwembad is leuk, maar nog leuker is het om in het water te spelen of te relaxen. Met een opblaasbal en een opblaasbare zwemband of luchtbed zorg voor voor vertier in je zwembad. Zo kun je lekker op je luchtbed gaan dobberen en de kids kunnen met de strandbal spelen. Om het zomerse gevoel te krijgen zou ik niet zo’n alledaagse zwemband kopen, maar wel een leuke. Een flamingo zwemband of unicorn bijvoorbeeld. Ook is het leuk om enkele opblaasbare bekerhouders in je zwembad te zetten. Hierin kun je dan je blikje cola zetten of je coctail. Zo heb je ook nog eens je favoriete drankje bij de hand!

Decoreer je tuin met accessoires en verlichting

Het zwembad is al een echte eye-catcher voor je zomerse tuin. Maar om het plaatje echt compleet te maken heb je natuurlijk ook een fijne tuinset nodig. Het liefst met die relax stoelen die je naar achteren kunt zetten. Zorg voor gezellig aankleding met bijvoorbeeld een vrolijk tafelzeil, een plantje en citronella kaars. Welke s’avonds voor gezellige sfeerverlichting zorgt en tegelijkertijd de muggen afschrikt. Zorg dat je aan je tafelkleed aan elke hoek tafelkleedgewichtjes hebt hangen. Deze verzwaring zorgt ervoor dat je tafelkleed tijdens een zuchtje wind niet van tafel waait. Op zich nog niet zo erg, maar als je tafelzeil er van door gaat, terwijl er allemaal glazen met sap op stonden, ben je minder blij. Tafelkleedgewichtjes zijn trouwens ook in zomerse sferen te verkrijgen: met citroenjes, kersen, appels en ananas. Rondom je zitplaats kun je de tuin decoreren met lichtfakkels. Werk je liever niet met vuur? Dan zijn die kabels met lampen ook erg leuk om dwars door je tuin te hangen.

Zorg voor lekkere drankjes

Tot slot: een vakantiegevoel krijgen zonder lekker eten en drinken? Nee natuurlijk niet. Daar hoort lekker eten en drinken bij. En aangezien je al veel geld hebt bespaart door niet op vakantie te gaan. Mag je je zelf natuurlijk best wel eens eventjes verwennen. Een avondje lekker uit eten past daar natuurlijk wel in. Maar zorg ook voor lekkere hapjes in je tuin. En wat misschien leuk is, maak je eigen cocktails! Serveer ze met een stukje ananas en een gekleurd rietje. Nu is het alleen nog even afwachten of het weer ook meewerkt! Want dat is het enige dat we niet zelf in de hand hebben. Maar als de zon gaat schijnen wordt het jouw feestje en geniet jij lekker van je vakantie rondom huis. Wedden dat dit ook leuk is!