Yespoint
Image default
Vakantie

Rondreis Costa Rica maken? Dit moet je weten!

Costa Rica is het land van prachtige en soms verlaten plekjes en het is zeker de moeite waard om een rondreis Costa Rica te plannen. Het land ligt in Midden-Amerika en grenst aan Nicaragua en Panama. Het land heeft ook een oost- en een westkust waar je mooie uitgestrekte en soms verlaten stranden vindt. Aan de stranden grenst de jungle waar je ook heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de ongerepte natuur. Ben je de natuur even zat en op zoek naar een bruisende stad? Dan moet je zonder twijfel de hoofdstad San José bezoeken. In onze blog vertellen we meer over Costa Rica en waarom een rondreis door het land meer dan de moeite waard is.

De ongerepte jungle

De ongerepte jungles van Costa Rica zijn niet voor de mensen die van rust en kalmte houden, want het is een geweldig avontuur om er doorheen te wandelen. Je ziet de prachtige natuur en de bijzondere dieren die een huisje in de jungle hebben gevonden. De aria’s vliegen boven je hoofd terwijl je de verschillende aapsoorten tussen de bomen ziet slingeren. En wat ligt daar aan de waterkant? Jazeker, een krokodil! Vooral de jungle in het Corcovado National park is zeker een bezoekje waard en hier kun je urenlang wandelen en genieten.

Activiteiten tijdens een rondreis Costa Rica

Wil je paragliden, raften over de wilde rivier of andere activiteiten ondernemen? Zoals tussen de bomen vliegen tijdens een canopy-tour? Dan is Costa Rica zonder twijfel hét land waar je aan het juiste adres bent voor mooie, spannende en uitdagende activiteiten. Natuurlijk onder begeleiding als je dat wenst, maar ervaren avonturiers kunnen ook op hun eigen tempo en volgens hun eigen schema’s de leukste activiteiten ondernemen.

Bezoek de hoofdstad San José

San José is de hoofdstad van Costa Rica en een bruisende stad waar het altijd leeft. Live muziek hoor je midden op straat terwijl de felgekleurde huizen en hoge gebouwen voor een bijzonder uitzicht zorgen. Aan eet- en uitgaansgelegenheden is er geen gebrek en het is er altijd sfeervol druk. Een mooie wandeling door de stad zul je niet snel vergeten en het is vooral leuk om dat samen met een gids te doen. Zo kom je ook meer te weten over de stad zelf en de rijke geschiedenis van San José.

Hoe lang duurt een rondreis Costa Rica?

De duur van een rondreis Costa Rica is afhankelijk van of je zelf een rondreis samenstelt of een geplande reis boekt. De natuurgebieden en mooie locaties liggen op een relatief korte afstand van elkaar, maar je kunt jezelf toch prima voor 3 tot 4 weken in het land vermaken. Er is immers genoeg te zien, te doen en te beleven. Alleen in San José of het Corcovado National park kun je jezelf dagenlang vermaken. De meeste rondreizen zijn voor 3 weken, maar je kunt ook langer gaan als je dat wenst. En met een huurauto is het land prima op eigen tempo te verkennen. Ondanks dat je Costa Rica pas echt ervaart als je flinke wandelingen maakt.

Boek jouw volgende reis met Vanverre.nl!