Yespoint
Image default
Onderwijs

Dans workshops

Dansen is een vorm van kunst en ook iets wat je kan leren, zo heb je verschillende dans workshops voor verschillende soorten stylen. Dansen zorgt ervoor dat je een beter gevoel krijgt in je lichaam, maar het kan je ook een zelfvertrouwen geven in je eigen lichaam. De reden daarvoor is simpel. Door sierlijke bewegingen te maken op de beat van muziek voel je een bepaald gevoel, waardoor je je lichaam beter gaat waarderen. Vooral kinderen die in de pubertijd zitten, of zich misschien niet altijd heel fijn voelen in hun eigen lichaam. Juist voor hun is het een goed iets. Vaak is er wel zoiets als dat het ijs gebroken moet worden, mensen durven niet zomaar ineens te gaan dansen. Wat zonde is, want dansen geeft niet alleen zelfvertrouwen het is ook goed voor je gevoel. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat als jij begint met een dansje in de ochtend, je veel positiever je dag begint.

Dans stijlen

Je hebt heel veel verschillende soorten dansstijlen. Van ballet tot break dance, het is er allemaal. Niet alles is voor iedereen weg gelegd. Dus een dans workshop is ideaal om erachter te komen wat nou het beste bij jouw past. Zo leer je in een paar maanden de basis van die dansstijl wat er weer voor zorgt dat je een goede keuze kan maken later. Daarnaast is het altijd goed om je ervaringen uit te breiden. En het is een leuke activiteit voor een aantal maanden, waar je misschien ook weer leuke nieuwe mensen ontmoet.

Dansen als voor van kunst

Veel mensen vergeten dat dansen ook daadwerkelijk een kunstvorm is. Ook tijdens een dans komen er verschillende emoties en gevoelens naar boven, de manier hoe iemand zich beweegt om het ritme van de muziek is namelijk eigenlijk iets heel moois. Iets wat zeker niet voor iedereen is weg gelegd, maar wel iets wat iedereen kan leren. Iedereen kan leren dansen, niet iedereen heeft er misschien talent voor. Dat betekend niet dat je niet kan dansen. Er is een dansstijl voor iedereen, en iedereen kan het leren.

https://www.kleinkunstig.nl