Yespoint
Image default
Aanbiedingen

Basisarts worden? Lees deze tips

Je bent net klaar met je opleiding basis arts en gaat nu opzoek naar vacature basisarts. Voordat je echter opzoek kunt gaan naar vacature basisarts is het verstandig om deze tips te lezen. Zo kun je, zodra je een vacature basisarts hebt gevonden aan de slag als uitstekende basis arts!

Goede manieren

Goede manieren zijn belangrijk als basisarts. Als je hier nog geen complimenten over hebt gekregen voorheen is het misschien verstandig om je eens in te lezen over goede omgang met patiënten en manieren. Hier zijn vast ook wel een aantal youtube video’s over te vinden.

Zorg voor een goed persoonlijk leven

Je kunt super enthousiast zijn over je nieuwe baan als basisarts maar het is ook belangrijk om een vol en fijn leven buiten je werk te behouden. Tijdens je werk als basisarts komt er best wel wat op je af en het is verstandig om genoeg afleiding te hebben om van je werk te kunnen afschakelen. Als dit niet het geval is kunnen ernstige gezondheidsproblemen zoals depressie of een burn-out ontstaan.

Het lijkt misschien wat voorbarig om het hier nu al over te hebben, maar je kunt beter op tijd zijn met het opbouwen of behouden van een sociaal en rijk leven.

Zoek een mentor

Het kan zijn dat je op je nieuwe werk aan iemand zal worden gekoppeld, dit is je mentor. Als je aan niemand wordt gekoppeld is het verstandig om je eigen mentor te vinden. Bekijk de andere artsen en probeer van hen te leren. Degene die je het meest respecteert kun je meer vragen gaan stellen. Zorg voor goede manieren en vriendelijkheid.

Blijf zelf ook gezond

Als arts is het belangrijk om zelf ook een gezond leven te leiden, vooral als je wilt dat jouw patiënten je advies gaan opvolgen. Zorg dat je gezond eet en genoeg beweegt tijdens je carrière als arts. We willen immers niet voedingsadvies aannemen van een arts met overgewicht!

https://www.healthz.eu/basisarts-vacature