Yespoint
Image default
Woningen

Maak gebruik van vloerisolatie en ervaar de vele voordelen

Vloerisolatie is een kostenbesparende investering in uw woning, welke u kunt laten aanbrengen door een isolatiebedrijf. Het thermische aspect van deze isolatie zorgt ervoor dat de uitwisseling van energie tussen twee zijden van een constructie tot een minimum gereduceerd wordt. In de praktijk betekent dat, dat bij de vloer optrekkend vocht en koude luchtstromen geen kans meer maken. Wanneer u een isolatiebedrijf inschakelt, dan zullen zij u vertellen dat bodem- en vloerisolatie voor circa 15% reductie in de stookkosten zorgt. Dat is echter niet het enige voordeel; u zult nog veel meer profijt halen uit adequate isolatie van de woning vanaf de vloerzijde.

Gebruikte de juiste materialen voor goede vloerisolatie

Een isolatiebedrijf kan gebruik maken van diverse soorten isolatiemateriaal voor de vloer van uw woning. Over het algemeen kiest men voor PUR, speciaal folie, glas- en steenwol of isolatieplaten. Al deze materialen beschikken over een hoge isolatiewaarde, maar de kwaliteit en levensduur kan verschillen. De mogelijkheden in de isolatie van vloeren kan eveneens verschillen. Zo is deze vorm van isolatie in principe alleen interessant wanneer uw kruipruimte over voldoende ruimte onder de vloer beschikt én hier een relatief droog klimaat heerst. Veel woningen die in de jaren ’80 of eerder zijn gebouwd, kunnen veel profijt halen uit isolatie van de vloer. Een isolatiebedrijf kan dit op maat voor u realiseren, zodat u de optimale voordelen ervaart.

Een positieve impuls voor uw woonklimaat

Veel mensen kiezen tegelijkertijd met de aanleg van vloerverwarming voor isolatie en dat is niet zo gek. De vloer ligt namelijk al open en door isolatie op hetzelfde moment aan te leggen, zorgt u ervoor dat u veel minder een beroep hoeft te doen op vloerverwarming als u wellicht van plan was. De vloer behoudt namelijk veel beter haar opgebouwde warmte en er komen geen koude luchtstromen van onderaf meer voor, waardoor uw woonklimaat een aanzienlijke impuls krijgt. Van de Bunt Isolatietechniek is een isolatiebedrijf waar thermische vloerisolatie tot in de puntjes kan worden verzorgd.