Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Gevonden worden door GPS

Alles wat een GPS signaal heeft is te volgen, dit signaal wordt door alle smartphones afgegeven. Het GPS signaal komt tot stand doordat de smartphone signalen stuurt naar een satelliet in het heelal, deze satelliet ontvangt de signalen en stuurt deze terug naar de smartphone waar de locatie van deze smartphone is gevonden. Dit is handig voor als u de weg ergens wilt weten als u verdwaald bent. GPS signalen worden ook ingezet voor sommige spellen op de smartphone en het kan gebruikt worden om het weer per plaats te vermelden.

De nieuwste auto’s met boardcomputers hebben ook een GPS signaal voor de navigatie. Waardoor het auto rijden gemakkelijker wordt omdat de persoon altijd de route bij zicht heeft en zo geen extern navigatie systeem hoeft mee te nemen. Zo is navigatie vaak uitgerust met de kaart van Nederland maar vaak worden deze navigatie systemen ook uitgerust met kaarten van andere Europese landen, zo wordt het rijden naar uw vakantie bestemming een stuk gemakkelijker. Het is nu ook niet meer nodig om kaart te lezen of van te voren een routeplanning uit te printen omdat simpelweg alles geïntrigeerd is in uw navigatie systeem. Maar let wel op dat uw navigatie systeem wel regelmatig wordt geüpdate, omdat er veel wegsituaties veranderen niet alleen in Nederland maar in heel Europa.

Het handige aan GPS is dat het de locatie weergeeft. Maar er zijn ook systemen die de gps kunnen volgen, gps tracking wordt door verschillende bedrijven uitgevoerd. Een GPS Tracker kan bijvoorbeeld een voertuig volgen. Maar dit systeem kan ook hele vloten volgen en zo de locatie van een schip vinden op zee. Voor eigenaren van transport bedrijven is een dergelijk systeem een goede uitvinding, niet alleen omdat de eigenaar zijn voertuigen kan volgen, maar ook kan de eigenaar de bestuurder een melding doorgeven als er ergens een lange file staat.

https://mygpstracker.nl/

Gerelateerde artikelen

Computermonteur nodig? Hoe je een goede vindt vanuit Nieuwerbrug aan den Rijn

SAM Design Amsterdam

Onderzoek doen naar je volgende laptop