Yespoint
Image default
Woning en Tuin

De haagbeuk is perfect voor het Nederlandse klimaat

Bent u al een tijdje op zoek naar een Carpinus Betulus, ook wel haagbeuk genoemd? Het is begrijpelijk dat u slechts planten van de beste kwaliteit wilt. Daarom is het verstandig om haagbeuken bij een echte boomkwekerij aan te schaffen zoals Roelands Boomkwekerijen B.V. De haagbeuk is ontzettend geschikt voor het Nederlandse klimaat. Deze planten worden veel gebruikt als struik voor in hagen, omdat ze niet moeilijk zijn om te onderhouden en daarnaast een mooi vol blad ontwikkelen. Haagbeuken beschikken over een gladde stam. Dit is een middelgrote stam die zowel dankzij de kroon als de stam doet denken aan de beuk. Maar het is niet eens familie.

Ontdek de eigenschappen van de haagbeuk

Haagbeuken bloeien in de maanden april en mei en verspreiden gedurende deze periode stuifmeel via de wind. De haagbeuk is een ontzettend gezonde plant en heeft zelden last van aantasting of ziektes. Deze plant wordt voornamelijk gebruikt als haag. De Carpinus Betulus houdt lang het blad vast waardoor u ook in de koudere wintermaanden voldoende privacy heeft. Een mooie reden om voor de haagbeuk te kiezen als plant voor uw haag. U zult de haagbeuk met regelmaat ook tegenkomen in parken en op brede groenstroken. De haagbeuk heeft als kenmerk dat ze vrij breed kunnen worden. Daarom wordt het afgeraden deze plant neer te zetten in smalle straten of kleine tuinen.

Laat u adviseren door een ervaren partij

Als u ervoor kiest om een haag met haagbeuken aan te laten leggen, wilt u natuurlijk wel materialen van een ervaren partij. Roelands Boomkwekerijen B.V. helpt u hier graag mee. Deze partij beschikt over jarenlange ervaring en heeft in de loop der jaren een compleet assortiment met bos- en haagplanten opgebouwd. Bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden van een haagbeuk? Neem dan contact op met deze specialist en ontvang deskundig advies.

 

https://www.roelandskwekerij.com