Yespoint
Image default
Zorg

Alvast lekker bezig met je hypotheek afsluiten

Je vindt hypotheken waarschijnlijk geen onderwerp waar we jou ’s nachts voor wakker kunnen maken. Dat begrijpen we goed. Toch willen we een paar minuten van jouw tijd voor vijf saaie vragen over je eerste hypotheek. Met de antwoorden kun je een misstap voorkomen. Wat zijn de enige vragen (en antwoorden) die je moet onthouden als je langsgaat voor hypotheekadvies Den Bosch?

Welke hypotheekvorm kies je?

Onlangs is er onderzocht wat starters belangrijk vinden bij het afsluiten van een hypotheek. Uit het onderzoek blijkt dat 69% van de ondervraagden eerst een hypotheekvorm kiest en dan pas op zoek gaat naar een aanbieder. Starters kunnen kiezen tussen de lineaire hypotheek en de annuïteitenhypotheek. In beide vormen betaal je de hypotheekschuld af in maximaal dertig jaar, maar er zijn verschillen. Wat is het beste hypotheekadvies Den Bosch voor jou?

Jouw eigen bank of onafhankelijk advies?

De meeste starters stappen bij de eigen bank binnen voor een hypotheekgesprek. Daar hebben ze ook de betaalrekening en ze en het liefst alles bij één aanbieder. Dat is een optie, maar wel met nadelen. Banken hebben namelijk een beperktere keuze in hypotheken in vergelijking met de onafhankelijke hypotheekadviseur. Ze bieden hoofdzakelijk de eigen hypotheken aan. Kies dan voor  hypotheekadvies Den Bosch. Door een ruimere keuze en een degelijke vergelijking kan de onafhankelijke adviseur de hypotheek beter afstemmen op jouw wensen en waarschijnlijk ook nog tegen een lagere hypotheekrente. 

Is de goedkoopste hypotheek de beste keuze?

De laagste hypotheekrente spreekt aan, maar er zijn meer zaken om op te letten bij hypotheekadvies Den Bosch. De voorwaarden van een hypotheek kunnen een groot verschil maken. Door het aflossen van de hypotheek kun je in een lagere risicoklasse met een lagere hypotheekrente terechtkomen, maar dat is niet bij alle hypotheken automatisch het geval. Let ook op de voorwaarden voor het boetevrij aflossen.