Yespoint
Image default
Financieel

Als startende ondernemer een hypotheek voor ondernemers aangaan

Ben je een startende ondernemer? Dan wordt het jou niet gemakkelijk gemaakt om een hypotheek aan te vragen. Als je nog geen drie boekjaren hebt, zal dit verschillende obstakels met zich meebrengen. Toch zijn er ook voor startende ondernemers mogelijkheden om tot een aanvraag over te gaan. Er is namelijk een hypotheek voor ondernemers te vinden die jou kan helpen om toch een woning aan te schaffen. Hiervoor moet je wel goed weten waar je op moet letten en waar een hypotheekverstrekker precies op let. Lees daarom snel verder en zorg dat je snel tot een aanvraag over kunt gaan.

 

Het risico kunnen dekken als startende ondernemer

Bij een hypotheek voor ondernemers komen extra risico’s kijken ten opzichte van de hypotheken die verschaft worden aan de mensen in loondienst. Dit komt doordat ondernemers vaak een variabel inkomen hebben, waardoor er geen zekerheid is over de terugbetaling. Er gelden daarom verschillende voorwaarden voor startende ondernemers. Zo moet je bijvoorbeeld aantonen dat je voldoende winst maakt of dat je uit eigen vermogen een deel van de hypotheek kunt betalen. Een hypotheekverstrekker kan dan positiever reageren over de aanvraag. Daarnaast kun je aantonen dat je de maandlasten kunt dragen.

 

Garantstelling en baankansen in de toekomst

Als startende ondernemer kun je er echter ook zorgen dat iemand garant staat. Een hypotheek voor ondernemers door middel van deze garantstelling kan de kredietwaardigheid vergroten. Het risico is hierdoor voor de hypotheekverstrekker lager, waardoor de kans groter is om jouw hypotheek in handen te krijgen. Een andere factor die een positieve uitwerking kan hebben, is als je kijkt naar de eventuele kansen op de arbeidsmarkt. Want wat als jouw onderneming niet werkt zoals jij verwacht had? Dan moet je snel weer aan werk komen om de lasten te dragen. De baankansen zullen daarom altijd meegenomen kunnen worden in de aanvraag.

 

De laatste stappen van de aanvraag

Uiteindelijk kun je als startende ondernemer altijd een oplossing vinden voor het verkrijgen van een hypotheek. De hypotheek voor ondernemers zal daarbij helemaal aangepast worden aan jouw financiële situatie en de hypotheekadviseur kijkt van hieruit welke het beste bij je past. Het enige wat jou dan nog rest, is het bekijken van de offerte en deze ondertekenen. Vanaf dat moment is het alleen nog wachten tot de sleuteloverdracht en het regelen van de verzekeringen voor jouw woning, zodat je geniet van de verhuizing en je met de afbetaling van jouw hypotheek kunt beginnen.

Tip: Check de website van FinaForte voor alle mogelijkheden.