Yespoint
Image default
Woning en Tuin

Gloednieuwe IKEA keuken: een keuken voor elke woning

Ben jij op zoek naar een gloednieuwe keuken en overweeg je een IKEA keuken? Helemaal geen slecht idee, want de Zweedse meubelgigant staat bekend om zijn keukens van goede kwaliteit voor een eerlijke en toegankelijke prijs. Het fijne van deze keukens is dat je heel veel ruimte hebt om zelf te combineren. Zo kun je moeiteloos zult een keuken combineren die voldoet aan al jouw wensen. Werk je met een vast budget? Ook dan zit je bij IKEA goed.

Het gemak van een IKEA keuken

Meubelgigant IKEA levert al vele jaren de meest toegankelijke meubels over heel de wereld. Zoek je zoveel mogelijk keuken voor zo min mogelijk geld, dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. De keukens worden doorgaans snel geleverd en worden ook volledig voor jou gemonteerd. Wist je dat je bij keukenspecialist Superkeukens ook heel eenvoudig zelf je keuken kunt ontwerpen? Dat is ideaal als je zit met een beperkt budget en op de kleintjes moet letten.

Zelf je IKEA keuken ontwerpen

Hoe gaat dat dan precies, zelf je keuken ontwerpen? Je bent vast weleens bij de Zweedse meubelgigant binnen geweest. In feite loop je hierdoor een vaste looproute door een enorme showroom. Je komt onder andere een groot aantal vaste, standaard keukens tegen. Deze zijn in hun geheel voor je opgesteld en geven je een realistisch beeld van hoe de keuken eruitziet. Bij een keukenspeciaalzaak heb je meer vrijheid om zelf te combineren.

Het beste van IKEA en van jouw creativiteit

Kies je voor een meubelspecialist als bovengenoemd bedrijf, dan heb je veel meer vrijheid om zelf je IKEA keuken te combineren. Je kiest dan niet voor een standaard opstelling met links en rechts enkele aanpassingen, maar bent helemaal vrij om de opstelling naar je hand te zetten. Je kunt zelf bepalen welke apparatuur en accessoires je toevoegt of juist weg wilt laten.

Het belang van zelf combineren

Zelf je IKEA keuken kunnen combineren, is natuurlijk fantastisch. Je kiest namelijk niet alleen voor de opstelling naar wens, maar kunt ook verschillende kleuren gebruiken. Verder kun je de keuken tot in de puntjes afwerken met oog voor detail. Hoe zit het bijvoorbeeld met de vele decoraties? Je kiest voor absoluut maatwerk en laat je design droom tot leven komen.

Hoe zit het met de levering?

Een IKEA keuken kan meestal in korte tijd worden geleverd. Het ligt er natuurlijk maar net aan of bepaalde apparatuur en stijlelementen op voorraad zijn. Hoe meer je combineert en varieert, hoe groter de kans dat er specifiek iets voor jou gemaakt moet worden. Dan gaat er iets meer tijd in zitten. Over het algemeen zul je je keuken vrij snel geleverd en gemonteerd krijgen.

In het standaardaanbod van IKEA

Dé IKEA keuken bestaat niet. Wel heeft het Zweedse bedrijf ‘eigen’ merken van wie het meubels aanbiedt. Dit zijn Faktum en Metod. Op termijn zal Metod de Faktum lijn in zijn geheel vervangen. De groei van IKEA zat hem vooral in de relatief hoge kwaliteit tegenover een relatief lage prijs. Nog altijd blinkt het bedrijf uit in keukens met een hoge prijs-kwaliteit verhouding.