Yespoint
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een plotter kopen bij Repromat

Een plotter is in het bijzonder heel handig in het maken van technische tekeningen voor het plotten van CAD-toepassingen. Dit wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in de architectuur-, ontwerp-, bouw- en productiesector. Hier moet vaak gebruik gemaakt worden van zeer grote papierformaten. De apparaten van Repromat kunnen dit goed aan en printen zelfs met behoud van een hoge resolutie.

Het ontstaan

Dit apparaat werkte in het begin nog met een pen die met twee armen die haak op elkaar stonden, over een vel papier werd bewogen. Op die manier konden tekeningen worden geprint op een groot formaat en met veel meer detail, doordat deze pennen in verschillende diktes konden tekenen. Tegenwoordig wordt ook bij deze apparaten gebruik gemaakt van de inktjet-techniek en is er in technisch oogpunt weinig verschil tussen een plotter en een printer. Deze apparaten kunnen echter wel grotere papierformaten bedrukken, namelijk tot wel A0. De naam komt van het Engelse woord “to plot”. Dit staat voor het maken van een schematische weergave van een gebouw of een stuk grond.

De moderne plotter

Bij de moderne plotter maakt vooral het gebruikte inktsysteem een groot verschil. Zo kan er gebruik worden gemaakt van watergedragen inkt en andere inktsystemen. Er zijn twee verschillende watergedragen inkten, namelijk dye inkten voor technische toepassingen en gepigmenteerde inkten voor grafische toepassingen. De apparaten zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Welke u moet aanschaffen hangt van veel verschillende factoren af, namelijk hoe vaak u het apparaat gaat gebruiken en wat u er precies mee wilt gaan doen. Het apparaat kan niet standaard alle papiergroottes printen. Het is dus verstandig om eerst na te denken welke papierformaten er voor u echt niet kunnen ontbreken. Het apparaat heeft veel ruimte nodig. Kijk daarom voordat u dit apparaat koopt naar de afmetingen en of deze past in de beoogde ruimte. Het wordt aangeraden om printers ongeacht het formaat niet in dezelfde ruimte te plaatsen als waar u werkzaam bent.

Bij Repromat

Bij Repromat hebben wij een groot assortiment. We bieden alles tegen een zeer scherpe prijs aan en hebben veel kennis van zaken. U merkt geen verschil meer in kwaliteit tussen het printen in zwart-wit of kleur. Een machine van Repromat zorgt voor overzicht, snelheid en watervast printen op grootformaat. 

Kijk op https://repromat.nl/plotter/ voor alle plotters van Repromat.