Yespoint
Image default
Zakelijk

Een magazijn creëren in 4 stappen

Wil jij graag een overzichtelijk magazijn creëren? Het is dan belangrijk om op een aantal zaken te letten, zodat je de beschikbare ruimte optimaal kunt benutten. Van ruimte bekijken tot het aanschaffen van een palletstelling: lees hier hoe je in 4 stappen een duidelijk en slim magazijn creëert waar je heel wat voordelen uit gaat halen.  

Stap 1: Analyseer de ruimte

Een belangrijke stap is het analyseren van de beschikbare ruimte. Op basis hiervan kun je namelijk gaan bepalen hoe je de ruimte goed kunt gaan benutten. Zomaar een paar stellingen aanschaffen zorgt er uiteindelijk voor dat je niet optimaal gaat profiteren van de juiste inrichting. 

Stap 2: Bekijk goederen en benodigdheden

Het is daarnaast belangrijk om te gaan kijken naar de goederen die je wilt gaan opslaan. Dit neem je mee in het maken van een keuze op het gebied van stellingen. Je kunt kiezen voor palletstellingen, maar voor lange en zware voorwerpen kun je ook voor een draagarmstelling kiezen. Voor kleinere goederen is het ook mogelijk om voor een legbordstelling te kiezen. Daarnaast zijn er ook nog inrijstellingen, doorrolstellingen en meer mogelijkheden: laat je informeren om zeker te zijn van de juiste keuze. 

Stap 3: Zijn er extra’s nodig?

Om ervoor te zorgen dat je de ruimte en opslag van je magazijn goed benut, is het wellicht nog slim om voor extra’s te kiezen, zoals een verdiepingsvloer. Dit is een extra tussenvloer die je tussen, boven of onder een bestaande vloer plaatst. Je kunt op deze manier hoogte creëren en de oppervlakte zo efficiënt mogelijk gebruiken. Voor iedere vorm van opslag is de juiste magazijninrichting aan te schaffen. 

Stap 4: Vraag online offertes aan

Het is tot slot aan te raden om offertes aan te vragen voor het aanschaffen van stellingen en andere opslagsystemen. Je bent op deze manier zeker van een goede prijs. Je kunt ook kiezen voor gebruikte stellingen: hiermee bespaar je veel geld maar lever je nauwelijks in op kwaliteit. Bekijk zelf jouw mogelijkheden!

 

Gerelateerde artikelen

Draadloos alarmsysteem

Ontwikkeling Apple

Receptiediensten