Yespoint
Image default
Muziek

Een klassieke gitaar kopen, wat zijn de mogelijkheden?

Je wilt een klassieke gitaar kopen. Waar moet je beginnen? Wat zijn de mogelijkheden? Wie gaat kijken voor zo’n fraaie, akoestische gitaar, zal al snel ontdekken dat de prijzen ontzettend kunnen variëren. Waar zit dit prijsverschil in en wat is de beste gitaar voor jou? Voor het ongeoefende oog is elke akoestische gitaar hetzelfde. Toch zijn er verschillen, anders zouden er niet zulke prijsverschillen zijn.

Als beginner een klassieke gitaar kopen

Wil je een klassieke gitaar kopen en ben je een beginner? Dan kun je echt prima vooruit met een eenvoudig, zeer betaalbaar exemplaar. Waarom? Het heeft alles te maken met je niveau. Je kunt wel een zeer dure, luxe gitaar kopen, maar als je nog aan het leren bent, zul je nooit het volle potentieel van die gitaar weten te benutten. Dat maakt het wellicht zonde van het geld. Je kunt al een mooie klassieke gitaar kopen voor minder dan 100 euro. Natuurlijk zul je deze op een gegeven moment gaan ontgroeien, maar dit duurt echt wel even. Waarom zijn sommige akoestische gitaren dan zo veel duurder? Dat heeft met een aantal zaken te maken, maar uiteindelijk komt het allemaal neer op kwaliteit. Een hogere kwaliteit hout, een hoogwaardigere klankkast, betere grip en hoger afwerkingsniveau hebben allemaal invloed op de prijs en op de kwaliteit.

Ervaar zelf het verschil

Natuurlijk kun je ook als beginnende speler een duurdere klassieke gitaar kopen. Daarmee weet je zeker dat je de komende jaren vooruit kunt. De beste manier om erachter te komen welke gitaar het beste is voor jou, is om gewoon te ervaren en te proberen. Een gespecialiseerde muziekwinkel zoals Muziekcentrum Schimmel heeft klassieke gitaren uit alle prijsklassen in huis. Neem gerust je tijd om deze te leren kennen en overleg met een specialist over wat de beste keuze voor jou zou zijn.

https://www.muziekcentrumschimmel.nl