Yespoint
Image default
Zorg

behandelingen van Acupunctuur in Nijmegen

Acupunctuur Nijmegen heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.  De acupuncturist kijkt naar lichamelijke en emotionele aspecten en kan u de samenhang uitleggen, waardoor u inzicht krijgt in wat voor u belangrijk is. Met informatie over het effect van gewoontes en voeding op uw klacht krijgt u  bovendien handvatten om uw gezondheid actief te ondersteunen. In de acupunctuurpraktijk is aandacht voor Lifestyle al eeuwen heel gewoon.

Acupunctuur Nijmegen is voor veel klachten een geschikte therapie

Acupunctuur Nijmegen helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuur- behandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel. In acute gevallen, zoals een hartinfarct of een blindedarmontsteking, gaat u natuurlijk direct naar de huisarts!

Aandachtspunten acupunctuur Nijmegen

Wilt u een acupunctuurbehandeling ondergaan, dan zijn de volgende punten van belang:

U moet geen alcohol of gevaarlijke middelen voor of na de behandeling gebruiken en ook drukte en stress voor en na elke behandeling vermijden. Daarnaast is zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning voor en na de behandeling ook niet raadzaam. Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Meld het dus aan de acupuncturist als u zwanger bent, ook als het nog pril is. Ook is het verstandig om bij acupunctuur Nijmegen te melden dat u zwanger probeert te raken. Daar kan de acupunctuur Nijmegen rekening mee houden en niet de balans voor de hormonen verstoren.