Yespoint
Image default
Verbouwen

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is gemaakt van polyvinylchloride en in combinatie met de juiste lijm kan je een sterk, duurzaam oppervlak creëren dat gemakkelijk schoon te maken is. Er zijn een aantal voordelen die PVC vloeren tot een uitstekende keuze maken voor elk huis of kantoor.

De kosten

Er zijn verschillende voordelen van PVC vloeren die moeten worden overwogen voordat u voor een ander type vloer kiest. Het belangrijkste voordeel is de kostprijs. Het is de goedkoopste optie onder alle vloerbedekking opties op de markt op dit moment. Een budget bewuste huiseigenaar kan een goede hoeveelheid geld besparen door PVC vloeren te installeren in plaats van tapijt, hardhout of tegelvloeren.

Waterdicht

PVC vloeren zijn waterbestendig. Dit betekent dat ze bestand zijn tegen water en tegen vocht, waardoor ze een goede keuze zijn voor badkamers en keukens.

PVC vloeren zijn ook bestand tegen vlekken, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden: je kunt alles gebruiken, van schoonmaakmiddelen op water- en zeep basis tot azijn of zelfs olijfolie voor jouw PVC vloer!

Gemakkelijk onderhoud

PVC vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het verwijderen van was, schuren of polijsten. Bovendien hoef je ze ook niet te strippen. Ze zijn zelfs gemakkelijker dan dat. Het schoonmaken zelf kan je doen met een tijltje water met allesreiniger en een sponsje, of nog simpeler: een dweil!

Milieuvriendelijk

PVC vloeren zijn gemaakt van gerecycleerde materialen. Het is biologisch afbreekbaar, recyclebaar en niet schadelijk voor de gezondheid, giftig of gevaarlijk voor mens en milieu. Bij het fabricageproces van PVC vloeren ontstaan geen bijproducten die schadelijk zijn voor het milieu of voor in het wild levende dieren. In de meeste gevallen wordt gerecycled plastic gebruikt voor de productie van PVC vloeren, waardoor het zowel milieuvriendelijk als economisch in gebruik is. Aangezien PVC producten duurzaam zijn en een lange levensduur hebben, voegen ze geen vervuiling toe aan stortplaatsen wanneer ze aan het einde van hun levenscyclus op de juiste manier worden afgevoerd.

 

Verschillende stijlen

PVC- en vinylvloeren zijn er ook in verschillende stijlen, zodat ze in elk huis passen. Ze zijn beschikbaar in houtachtige texturen die de look van hardhout, steen, leisteen en keramische tegels nabootsen. Sommige vinyltegels hebben zelfs de uitstraling van duurdere materialen zoals marmer, graniet en leisteen. De meeste PVC vloeren zijn ontworpen met een slipvaste textuur waardoor ze veilig zijn om op te lopen, zelfs als ze nat zijn – een eigenschap die ze ideaal maakt voor keukens en badkamers.

 

Kijk op de website van LAB21 voor de mooiste PVC vloeren tegen scherpe prijzen.