Yespoint
Image default
Sport

Waar moet u op letten bij het kopen van nieuwe bokshandschoenen?

Bokshandschoenen en stootkussens kunt u voor veel verschillende soorten vechtsporten aanschaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan boksen met een stootkussen, kickboksen en Thaiboksen. Door de aanschaf van goede handschoenen, beschermt u uw handen en met name uw knokkels tegen de stoten die u zal gaan geven. Er zijn zowel nepleren als echt leren handschoenen op de markt. Maar wanneer u voor een veilige en lange termijn handschoen wil gaan, wordt u echt leer aangeraden. Ook zijn handschoenen van leer een stuk steviger dan die van nepleer.

Hoe weet u welke maat u voor uw bokshandschoenen nodig heeft?

Gelukkig hoeft u er niet helemaal zelf achter te komen welke maat bokshandschoen het meest geschikt is. Net als bij bijvoorbeeld een stootkussen, kunt u altijd om advies vragen voor of tijdens de aankoop. U zou uw trainer om persoonlijk advies kunnen vragen. Hij of zij kent u het beste en weet daarom ook beter wat voor maat bokshandschoenen u nodig heeft. Maar er bestaan ook maattabellen die u makkelijk en snel online kunt terugvinden. Het is belangrijk dat u naar de omvang van uw hand en uw eigen gewicht kijkt. Hieruit is namelijk af te leiden welke maat bokshandschoen u nodig heeft.

Vaak ziet u op de bokshandschoenen de letters OZ staan. Dit staat voor ounce, wat een gewichtsaanduiding is. Vroeger was het heel gebruikelijk om het gewicht van de bokshandschoenen in ounces weer te geven. De maten verschillen van 4 tot en met 20 OZ.

Wat is het verschil met kickbokshandschoenen?

Wanneer u nog een leek bent binnen de sport, is het zeker niet gek als u vragen heeft over bokshandschoenen. Zit er eigenlijk een verschil tussen bokshandschoenen en kickbokshandschoenen? Deze sporten verschillen wel degelijk van elkaar, maar de bokshandschoenen kennen daarentegen geen verschil. Het maakt op zich dus niet uit welke soort u aanschaft. Wel is het aan te raden om handschoenen te kopen met een dikkere laag om de knokkels, als u al meer gevorderd bent. Dit beschermt uw handen op het moment dat u hardere stoten uitdeelt. Bij Rumble Store Holland kunt u online en in hun filiaal terecht voor nieuwe handschoenen en een stootkussen.