Yespoint
Image default
Banen en opleidingen

Hovenier vacature

 

 

Ben je al een tijdje werkzaam als hovenier en zoek je nu een andere uitdaging? In dat geval heb je de mogelijkheid om te solliciteren op een hovenier vacature. Je kunt hier ook op solliciteren wanneer je net klaar bent met je opleiding en nu de eerste stappen op arbeidsmarkt zet. Om meer kans te maken om aangenomen te worden voor de functie, is het van belang om uniek te zijn.

 

Dit begint in principe al bij de sollicitatiebrief. Veel sollicitanten schrijven een standaard brief en daar komt de eigen persoonlijkheid vaak niet in naar voren. Jij kunt er wel voor kiezen om een persoonlijke sollicitatiebrief te schrijven en daarmee vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Tijdens dit gesprek is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Wat moet je vooral niet doen tijdens een sollicitatiegesprek? In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

 

Hovenier vacature: een slap handje geven

 

De eerste indruk is zeer belangrijk. Uit verschillende onderzoeken is namelijk naar voren gekomen dat de eerste indruk het langst bij mensen blijft hangen. Het kan dan ook een flinke tijd duren voordat een slechte eerste indruk is weggewerkt. Probeer tijdens het sollicitatiegesprek dan ook gelijk een goede eerste indruk te maken. Dit begint in principe bij het schudden van de handen. Sommige mensen zijn onzeker voor het gesprek en daarom hebben ze onbewust de neiging om een slap handje te geven. Dit moet je dus niet doen, want daarmee kom je niet alleen nerveus maar ook onverschillig over.

 

Hovenier vacature: een slechte voorbereiding

 

Het is ook van belang om je goed voor te bereiden op het sollicitatiegesprek. Veel sollicitanten kiezen ervoor om er op een ‘natuurlijke’ manier in te gaan. Dit is echter onverstandig, want tijdens het gesprek krijg je pittige vragen. Met een goede voorbereiding sta je dan niet met de mond vol tanden. Een goede voorbereiding begint met het goed doorlezen van de vacature. Lees de eisen goed door en bedenk al even wat voor vragen er eventueel gesteld kunnen worden. Daarnaast moet je ook even goed onderzoek naar het bedrijf zelf doen. De meeste bedrijven hebben tegenwoordig websites en daar vind je doorgaans genoeg informatie.

 

Te laat komen

Dit is misschien voor de hand liggend, maar veel mensen komen nog te laat voor een sollicitatiegesprek. We willen benadrukken dat het zeer belangrijk is om op tijd te komen. Vertrek op tijd van huis, zodat je ook niet te laat komt bij eventuele problemen in het verkeer. Ga je met het openbaar vervoer? Neem dan een bus of een trein eerder.