Yespoint
Image default
Vervoer en transport

Verhuizen in de zomer?

Zo verhuis je relaxed over in de zomer

Verhuizen in de zomervakantie. Het is natuurlijk praktisch, je hebt de tijd om alles over te brengen en je hebt de tijd om je te settelen, helemaal als je kinderen hebt natuurlijk. Het is dan wel een praktische keuze, maar ook bloedheet! Soms kun je er alleen niet aan ontsnappen en is dat wel de enige keuze. Hier een paar tips zodat jouw zomer verhuizing verloopt zonder te veel stress.

Stel het niet te lang uit

Vakantie is heerlijk natuurlijk, maar het kan ook een nadeel zijn. In deze periode zijn vrienden, familie of buren vaak op vakantie, dus is het logisch dat je kiest voor een verhuisbedrijf. Stel het maken van een afspraak niet uit! Jij bent niet de enige die vakantie heeft in de zomervakantie. Bedrijven hebben dit ook dus probeer zo vroeg mogelijk een afspraak in te plannen wanneer het verhuisbedrijf je te hulp kan komen. Als je dit te lang uitstelt heb je de kans dat het verhuisbedrijf dicht zit of dat de meeste werknemers met vakantie zijn en het verhuisbedrijf minder verhuizers paraat heeft staan.

Wat een hitte

De zomers in Nederland worden steeds warmer en wij krijgen steeds vaker te maken hittegolven. Super lekker natuurlijk 30 + graden, maar niet als je moet over verhuizen. Tuurlijk het kan natuurlijk zijn dat het op de dag van jouw verhuisdatum minder warm is, maar het is wel een factor waar je rekening mee moet houden. Begin daarom niet alleen op tijd met het regelen van verhuizers, maar pak ook al je verhuisdozen op tijd in. Je kunt natuurlijk ook geleidelijk inpakken. Zoek de spulletjes uit die je alvast kunt inpakken bijvoorbeeld lakens, beeldjes, foto’s, boeken, eigenlijk alles waarvan je weet dat je het niet meer gaat gebruiken tot in je nieuwe woning.

Moet je toch nog ‘last minute’ inpakken, zorg er dan voor dat er in elke kamer een ventilator draait. Zo kun je productief bezig blijven zonder dat de hitte je parten speelt. Is het nog te warm? Je kunt jezelf extra verkoeling geven door een flesje water in te vriezen en deze daarna te plaatsen voor de ventilator.

Denk, denk, denk

Georganiseerd zijn is hier het sleutelwoord. Maak van tevoren alvast een grove schets van de kamers van je nieuwe woning en ga deze dan invullen met je meubels. Bedenk op welke plek je ze wilt hebben staan en waar alle spulletjes moeten komen. Label vervolgens de doos, of het item zelf, met de gewenste plaats waar je ze wilt hebben. Als je tijdens de verhuizing de verhuizers duidelijke aanwijzingen geeft dan plaatsen zij het meubelstuk of de doos meteen op de juiste plaats. Dit voorkomt frustratie en onnodig gesjouw.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/