Yespoint
Image default
Tuin en buitenleven

Tips en inspiratie voor een tuinkantoor

In de afgelopen jaren hebben steeds meer mensen de voordelen van het thuiswerken ontdekt. Ook nu werken op kantoor gewoon weer mogelijk is, kiezen veel werknemers er nog graag voor om (gedeeltelijk) thuis te werken. Heb je in je woning geen ruimte om te werken, of is het erg druk in huis? Dan is een tuinkantoor van My Home Office een ideale oplossing. In dit blog vertellen we je hier meer over en geven we een aantal handige tips voor het inrichten van deze werkruimte. Lees snel verder!

Wat is een tuinkantoor?

Een tuinkantoor is een ruimte in je tuin die je inricht als werkplek. Het voordeel hiervan is dat je dichtbij huis bent, maar toch een plek hebt waar je lekker rustig kunt werken. Dit kun je bijvoorbeeld realiseren in de vorm van een blokhut, tuinhuis, pipowagen of tinyhouse. Er zijn nog een aantal meer voordelen aan het hebben van een tuinkantoor:

  • Je gezin hoeft niet stil te zijn omdat je bijvoorbeeld een belangrijk telefoongesprek aan het voeren bent

  • Je creëert een extra werkruimte zonder dat je je woning hoeft te verbouwen

  • Ben jij iemand die ’s avonds nog wel eens de laptop openklapt om nog even te werken? Met een tuinkantoor wordt het gemakkelijker om werk en privé gescheiden te houden

  • Je kunt je werkruimte in de tuin ook gebruiken als gastenverblijf of sportruimte

Tips voor het inrichten van je tuinkantoor

Nog een voordeel van een werkruimte om thuis te werken, is dat je deze geheel aan je eigen wensen kunt aanpassen. Denk hiervoor goed na hoe je deze ruimte precies wilt gaan gebruiken. Breng je veel tijd door achter je bureau? Zorg dan dat je bureau en je bureaustoel op de juiste hoogte zijn afgesteld en plaats deze op een prettige plek in de ruimte. Je wilt tijdens het werken immers niet tegen de zon inkijken of op de tocht zitten. Wil je graag meer flexibiliteit in je werkruimte? Kies dan voor een bureau op wieltjes. Natuurlijk wil je ook een stijlvolle ruimte creëren, maar maak het niet te druk. Een drukke werkplek is niet alleen onhandig, het maak het ook lastiger om de spullen terug te vinden die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Drink je graag koffie of thee tijdens het werk? Dan is een koffiezetapparaat en/of waterkoker natuurlijk een must! Ook het plaatsen van een klein koelkastje kan handig zijn.