Yespoint
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe kan je jou kinderen veilig houden tijdens een dagje uit? Wat is belangrijk om te weten?

Met de zomer nu goed en wel hier en de overvloed aan festivals en familiedagen, richten we onze aandacht op de veiligheid van het kind. Met over het algemeen zulke grote locaties kan het slechts enkele seconden duren om je kind te verliezen, ze kunnen dwalen om iets te bekijken zonder dat je het merkt, zelfs als je het meest attent bent van de ouders.

De grote angst van elke ouder, heb je wel vertrouwen in je kind en andere mensen?

Het verliezen van uw kind op een country show of festival is absoluut angstaanjagend voor zowel de ouders als het kind, daarom is het zo snel mogelijk herenigd worden echt belangrijk. Elk moment dat ze bij u weg zijn lijkt een leven lang en is natuurlijk een zeer traumatische ervaring voor u beiden. Op dit punt lijkt u te vergeten dat er veel goede mensen in de wereld zijn en zich alleen op het slechte richten. Maar wees gerust, elk gezinsvriendelijk evenement zal personeel en stewards hebben die allemaal zijn gebrieft over wat te doen wanneer/als dit gebeurt. Ik heb mij kind wel eens verloren in een attractiepark nederland waar ze gelukkig genoeg personeel hadden rond lopen die gelukkig een kleine van 5 jaar in haar eentje zag rondlopen. Na een kwartier was ze weer bij mij. Sinds dien ben ik beter gaan opletten en alles er aan gedaan om dit niet meer voor te laten komen.

Wat kun je er tegen doen om het te voorkomen?

Het is altijd aan te raden om met uw kinderen te praten over verschillende scenario’s zoals deze en om alle ‘wat alss’ te behandelen. Onze kinderen zijn nu wat ouder, maar we hebben altijd een ontmoetingspunt in het geval dat we uit elkaar gaan, anders weten ze wie de stewards zijn en hebben ze net als veel kinderen van hun leeftijd een mobiele telefoon bij zich op zo’n evenement. Maar voor jongere kinderen moeten ze weten wie ze moeten benaderen en wat de stewards dragen, het is heel gemakkelijk om aan te nemen dat ze het zouden weten, maar ze moeten er bij aankomst op wijzen. Een andere mogelijkheid is om te bespreken wie ze nog meer kunnen benaderen, bijvoorbeeld een andere moeder met kinderen. 

Een paar tips om het makkelijker te maken:

Kinderveiligheid Identiteitspolsbandjes zijn een prachtig idee voor jongere kinderen en voor degenen die nog niet kunnen praten. Er zijn een aantal mooie armbandjes die kinderen maar al te graag dragen, met veiligheidspalken zodat ze niet gemakkelijk door uw kind kunnen worden afgetrokken, maar vertel uw kinderen wel waarom ze die hebben, want ze zullen niet duidelijk zijn voor de persoon die uw kind heeft gevonden. Polsbandjes spreken voor een kind en helpen kinderen en ouders om zich zo snel mogelijk te herenigen. Ze kunnen gebruikt worden om contactinformatie op te nemen of zelfs medische informatie te geven en geven dus gemoedsrust.

Maar onthoud altijd dat voorkomen beter is dan genezen, dus als je in een drukke omgeving handen vasthoudt of draagt, kan niets je toezicht vervangen.

https://ticketforsale.nl

Gerelateerde artikelen

Zeilschool

Een breed assortiment nestelringen van professionele makelij