Yespoint
Image default
Bloemen

Groene wand: Tips om een gezelliger omgeving te creëren

Heb je ooit stilgestaan bij de voordelen van planten? Naast het enorme decoratieve potentieel dat ze met zich meebrengen, geven ze energie en vullen ze elke omgeving met leven. Precies daarom verdient groen het om aan woondecoraties te worden toegevoegd. Zelfs in kleine ruimtes is het mogelijk om thuis een mooie tuin te cultiveren. Om het gebrek aan ruimte te overwinnen, is de oplossing om een groene wand te bouwen om uw huis op te fleuren. Het wordt beschouwd als een uitstekende optie voor kleine eigendommen, omdat het de natuurlijke en comfortabele omgeving verlaat, naast het bij u thuis brengen van alle frisheid die planten bieden.

Bent u geïnteresseerd in het onderwerp? Lees dan verder en leer hoe je een groene wand aanlegt.

Wat is een verticale tuin? 

 
De verticale tuinen, die in de buitenlucht, in de woonkamer, op het balkon of zelfs in de keuken zijn geïnstalleerd, zijn vazen met planten die op een muur van uw huis staan – verticaal, zoals de naam al aangeeft. Het zijn geweldige opties voor diegenen die weinig ruimte hebben, maar niet alle delicatesse en natuurlijkheid opgeven die planten kunnen bieden.

Bekijk stap voor stap hoe je een verticale tuin thuis hebt:

1. Beslis over de plaats waar uw verticale tuin thuis komt te liggen

Om uw verticale tuin te ontwikkelen mooi, gezond en opvallend, moet u een geschikte plaats kiezen voor uw verticale tuin. Een van de aandachtspunten is:

  • Toegang: uw tuin moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor routinematig onderhoud en om uw interieur te waarderen.
  • Bescherming: het is belangrijk om ruimte op hoogte te kiezen die u beschermt tegen kinderen en huisdieren en bij voorkeur tegen sterkere wind.
  • Grootte: Er moet voldoende ruimte zijn voor de ontwikkeling van planten. Een grote, goed geventileerde wand is ideaal. 
  • Verlichting: zonlicht is van vitaal belang voor het voortbestaan en de gezondheid van uw planten, dus is het aan te raden om een ruimte te kiezen met een goede zoninstraling.

 

2. Definieer de structuur van uw verticale tuin

In principe zijn er twee mogelijkheden: om uw eigen structuur te creëren uit vazen of andere materialen – zoals hout, buizen, PET-flessen, etc. – of om een kant-en-klare module speciaal voor verticale tuinen te gebruiken. De tweede optie wordt steeds vaker gevraagd, omdat het veel praktischer is om deze te installeren, door middel van stukken die in elkaar passen, en heeft ook een groot ornamenteel potentieel.

 

3. Kies de planten om uw verticale tuin samen te stellen

 
Planten die weinig zorg nodig hebben en minder belangrijke wortels hebben, behoren tot de beste keuzes voor degenen die in de wereld van het tuinieren beginnen.  Ook is het belangrijk om altijd van tevoren op de hoogte te zijn van de specifieke kenmerken en teelt van elke plant in uw tuin.

 

4. Een zorgroutine aannemen

Het is nu het moment om ervoor te zorgen dat uw verticale tuin bloeit, versterkt en verfraait het milieu. Sommige zorgen zijn belangrijk in dit proces, zoals:

  • Gebruik bodemsubstraten die geschikt en nuttig zijn voor uw planten;
  • Doe de juiste irrigatie;
  • Snijd de droge uiteinden van de takken af en verwijder dode bladeren;
  • Bemest uw soort, bij voorkeur met biologische producten die een gezonde groei bevorderen;
  • Beheers de incidentie van ongedierte en gebruik zo nodig natuurlijke pesticiden om het probleem aan te pakken.

 

Bezoek www.plantenman.nl voor extra informatie.