Yespoint
Image default
Dieren

Een dwergkonijn kopen bij een dierenspeciaalzaak

Bent u op zoek naar een schattig huisdier? Dan is een dwergkonijn ideaal! Deze pluizige kleine diertjes zijn ontzettend geliefd en zijn perfect als huisdier voor kinderen. Dit type konijn is nieuwsgierig en erg actief. Als u ze los laat lopen in huis, gaan ze dan ook graag op ontdekkingstocht. U kunt het konijn echter niet altijd los laten lopen. Het dier heeft een eigen kooi nodig. Voor de aanschaf van een dwergkonijn en alle verzorgingsproducten, gaat het best naar een dierenspeciaalzaak zoals Dierenhandel Hoogendoorn in Stolwijk. De medewerkers geven u hier graag advies, zodat u met de juiste producten naar huis gaat.

Verzorging en voedsel

Wanneer overweegt om een dwergkonijn te nemen, is het natuurlijk erg belangrijk dat u hier eerst goed over nadenkt. Net zoals bij elk dier, vraagt een dwergkonijn om aandacht en verzorging. De kooi moet bijvoorbeeld regelmatig schoongemaakt worden en natuurlijk moet u het juiste voer voor het dier kopen. Dwergkonijnen zijn planteneters en moeten voldoende vezels binnenkrijgen. Hooi bevat veel vezels en is daarom ideaal konijnenvoer. Dierenhandel Hoogendoorn adviseert u ook graag over de mogelijkheden van conditiekorrels en voedingsbriketten. Met deze voeding zorgt u ervoor dat uw dwergkonijn alle benodigde vitamines binnenkrijgt en wordt de kans op vervelende aandoeningen verkleind. Daarnaast moet erop letten dat het konijn niet te veel groenvoer binnenkrijgt. Hier moet het dier namelijk langzaam aan wennen, anders kan het dier diarree krijgen.

Het juiste verblijf

Een dwergkonijn kan zowel binnen als buiten verblijven. Wanneer u ervoor kiest om uw huisdier buiten in een konijnhok te plaatsen, zorg er dan voor dat het hok uit de tocht en de wind staat. Anders kan het dier ziek worden.

Wat voor soort dwergkonijn kiest u uit?

Bij Dierenhandel Hoogendoorn kunt u een leuk dwergkonijn uitkiezen en koopt u ook meteen alle benodigdheden om uw huisdier goed te verzorgen. Kiest u voor een konijn met hangoren of staande oren? En voor welke kleur gaat u? Neem bij interesse een kijkje op de website van Dierenhandel Hoogendoorn of neem contact op met deze winkel.

https://www.dierenhandelhoogendoorn.nl/